Nova vest
Košarka

Subota, 07.05.2022.

08:15

Maskirani heroj: Embid se vratio – Filadelfija razbila Majami

Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa pobedili su Majami Hit rezultatom 99:79 u trećoj utakmici druge runde plej-ofa NBA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Maskirani heroj: Embid se vratio – Filadelfija razbila Majami
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Majami Hit je bez ikakvih problema dobio prva dva meča na Floridi, ali čim se serija preselila u Pensilvaniju videli smo dominantan nastup Filadelfije.

Džoel Embid je uprkos problemima sa povredom nastupio na ovom susretu (sa zaštitnom maskom na licu) i pomogao Siksersima da pobedom 99:79 smanje na 2-1 u seriji.

Kamerunski centar je meč završio sa 18 poena i 11 skokova, dok su najefikasniji bili Deni Grin i Tajris Meksi koji su ubacili po 21 poen, dok je Harden imao 17 poena uz 8 skokova i 6 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti.

U redovima Majami Hita, Džimi Batler je maltene sam igrao i ubacio 33 poena uz 9 skokova, a jedini dvocifreni igrač uz njega bio je šesti igrač godine Tajler Hiro.

Što se utakmice tiče, Filadelfija je fantastičnom odbranom limitirala Majami na 34 poena za 24 minuta košarke, odnosno 17 poena po četvrtini i već tada stekla dvocifrenu prednost.

Buđenje Majamija tokom treće četvrtine vratilo je neizvesnost, pa su izabranici Erika Spolstre (neki će reći i Peta Rajlija) uspeli da se spuste na samo 3 poena zaostatka pred ulazak u finalni kvartal.

Tajris Meksi preuzima stvar u svoje ruke, pojavio se i Džejms Harden i Filadlefija bez većih problema dobija ovaj susret i unosi makar malo neizvesnosti u ovu seriju polufinala Istoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve