Nova vest
Košarka

Utorak, 26.04.2022.

09:00

Dža Morent je najviše napredovao

Košarkaš Memfis Grizlisa Dža Morent dobio je nagradu za igrača koji je najvipše napredovao tokom NBA sezone.

Izvor: RM

Autor: RM

Dža Morent je najviše napredovao
Foto: Profimedia

Morant je nagradu osvojio nakon glasanja u kome je dobio više bodova od igrača San Antonija Dežontea Mareja i plejmejkera Klivlenda Dariusa Garlanda.

Morant je imao 221 bod, Marej 183, a Garland je bio treći sa 178 bodova. Morentu je ovo druga individualna nagrada u NBA. U sezoni 2019/2020. proglašen je za najboljeg novajliju u NBA ligi.

Dža Morant je sjajno odigrao regularni deo sezone. Prosečno je beležio 27,4 poena 5,7 skokova i 6,7 asistencija tokom sezone uz šut iz igre od 49,3%, a u šutu za tri poena imao je 34,4% uspešnosti.

Poređenja radi, tokom prošle sezone imao je u proseku 19 poena, 7,4 asistencije i četiri skoka. Šut iz igre mu je bio na 45% uspešnosti, dok je u šutu za tri poena imao jedva preko 30% realizacije.

Međutim, on sam je mislio da ovu nagradu treba da dobije njegov saigrač Dezmond Bejn koji je takođe iznad očekivanja odigrao regularni dep ove sezone.

Morent je tako ostavio ovu nagradu u kuhiniji Dezmonda Bejna i svojom objavom na Instagramu ga obavestio o tome.

"U svakodnevnom životu pored toga što pokušavaš da budeš dobar u onoj profesiji koju radiš, ti stalno želiš da budeš i bolji čove. To je konstanto težak rad. I zato je ova nagrada svedočanstvo za rad kojim stalno pokušavam da usavršim svoje veštine na dnevnom nivou i za to sam istinski zahvalan", napisao je Morent na svom Tviter nalogu.

Morent i Grizlisi igraju u noći između utorka i srede petu utakmicu serije protiv Minesota Timbervulvsa.

Na svom terenu dočekuju ekipu iz Mineapolisa i pokušaće da ostvare prednost i prvu meč loptu pred odlazak u Minesotu na utakmicu broj šest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve