Nova vest
Košarka

Utorak, 26.04.2022.

08:00

"Metla" Bostona u Bruklinu

Košarkaši Boston Seltiksa prošli su u polufinale istočne konferencije pošto su u četvrtoj utakmici savladali Bruklin Netse rezultatom 116:112.

Izvor: RM

Autor: RM

Foto. AP Photo/John Minchillo

Ovo je bila pobeda za 4-0 Bostona i "metlu" kojom su Netsi iako su bili među prvim favoritima pre početka sezone, "počošćeni" u ovoj seriji.

Boston Seltiksi će u narednoj rundi igrati sa pobednikom duela Milvoki Baks - Čikago Buls gde trenutno aktuelni šampioni vode rezultatom 3:1 i pred svojim navijačima imaju priliku da ovu seriju privedu kraju.

Seltiski su ponovo sjajnom timskom igrom na oba kraja parketa nadigrali Netse. Intenzitet koji su držali tokom čitave serije zadržali su i u ovoj utakmici i ni u jednom trenutku nisu dozvolili domaćoj ekipi da povede na ovoj utakmici, iako su Netsi bili jako blizu čitav meč.

Seltikse je do ove pobede predvodio Džejson Tejtum sa 29 poena i pet asistencija, a pratili su ga Markus Smart sa 20 poena i 11 asistencija i Džejlen Braun koji je ubacio 22 poena, uz osam skokova.

Na drugoj strani, konačno je Kevin Durent odigrao malo bolje. Ubacio je 39 poena, ali uz šut iz igre 13/31. Tome je dodao sedam skokova i devet asistencija. Set Kari je ubacio 23, a Kajri Irving 20 poena.

Netsima ni na ovoj utakmici nije nastupao Ben Simons, koji tako u ovoj sezoni nije odigrao niti jednu utakmicu ni z a FIladelfiju, ni za Bruklin Netse.

Seltiksi su ovom pobedom pokazali da su kandidati za najviši plasman kada je ova sezona u pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve