Nova vest
Košarka

Utorak, 12.04.2022.

09:15

Dominacija: Jokić na korak od MVP FOTO

Srpski košarkaš iz redova Denver Nagetsa Nikola Jokić mogao bi uskoro da po drugi put u karijeri osvoji MVP trofej.

Izvor: SN

Autor: SN

Dominacija: Jokić na korak od MVP FOTO
Foto: Profimedia

"MVP, MVP" su povici koji se često mogu čuti sa tribina kada centar Nagetsa bude na parketu i to više nije samo ljubav navijača već realno stanje.

Nikola Jokić jeste aktuelni MVP najjače košarkaške lige na svetu, a epitet najboljeg u sezoni bi mogao da ponese i na kraju ove što je svojim igrama svakako i zaslužio.

Denver Nagetsi su regularni deo završili na šestom mestu sa 48 pobeda i 34 poraza i to su učinili bez dvojice bitnih igrača – Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora.

Jokić je maltene sam nosio ekipu, prosečno je beležio 27.1 poen uz 13.8 skokova, 7.9 asistencija i 3.8 izgubljenih lopti po utakmici što je više nego impresivna statistika na 74 odigrane utakmice.

Kao što vidite na priloženoj fotografiji, procurele su informacije oko prvih glasova i Nikola Jokić ubedljivo vodi u MVP trci.

Naravno ovo ništa nije konačno niti je razlog za prerano slavlje u Denveru, ali pokazuje da postoje velike šanse da MVP trofej (trofej Morisa Podolofa, nazvan po prvom komesaru NBA lige, prim. aut.) ne promeni vlasnika.

Nagetse u doigravanjima čeka okršaj sa Golden Stejt Voriorsima, ekipe za koju igra srpski reprezentativac Nemanja Bjelica i ekipa koja važi za favorita.

Pročitajte još Predigra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu