Nova vest
Košarka

Utorak, 01.03.2022.

08:50

NBA plej-in turnir 12-15. aprila

Pre početka sezone 2021/2022, Upravni odbor NBA odobrio je predlog za odigravanje plej-in turnira i u 75. NBA sezoni.

Izvor: B92

Autor:B92

NBA plej-in turnir 12-15. aprila

Plej-in turnir će se održati po završetku regularnog dela sezone, a pre prve runde plej-ofa, i uključiće timove sa najvećim procentom pobeda (od sedmog do desetog mesta) u obe konferencije.

Plej-in turnir trajaće od 12. do 15. aprila.

Timovi sa sedmim i osmim najvećim procentom pobeda u svakoj konferenciji imaće po dve prilike da pobede u jednoj utakmici i izbore mesto za plej-of.

Timovi sa devetim i desetim najvećim procentom pobeda u svakoj konferenciji moraće da pobede u dve uzastopne utakmice da bi osvojili mesto u plej-ofu.

Na kraju regularne sezone, a pre prve runde plej-ofa, tim sa sedmim najvećim procentom pobeda u svakoj konferenciji će ugostiti tim sa osmim najvećim procentom pobeda u jednoj plej-in "sedmi-osmi" utakmici.

Pobednik utakmice 7-8. u obe konferencije biće sedmi nosilac.

Tim sa devetim najvećim procentom pobeda u svakoj konferenciji ugostiće tim sa desetim najvećim procentom pobeda u "deveti-deseti" utakmici.

Poraženi u utakmici sedmi-osmi biće domaćin pobedniku meča deveti-deseti u plej-in utakmici, čiji će pobednik iz obe konferencije biti osmi nosilac.

Pobednici plej-in turnira biće sedmi i osmi nosioci u svakoj konferenciji. Posle plej-in turnira, počinje NBA plej-of serija, u tradicionalnoj strukturi sa 16 timova.

NBA plej-of počinje 16. aprila i završiće se najkasnije 19. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve