Nova vest
Košarka

Petak, 14.01.2022.

16:30

Rubio se oprostio od Evrobasketa

Riki Rubio već je isplanirao povratak u Evropu posle NBA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Rubio se oprostio od Evrobasketa
Foto: Profimedia

Rubio igra jednu od najboljih sezona u NBA karijere, ali ju je upropastila povreda ligamenata kolena.

To mu je druga teža povreda u karijeri pa zna daje svaki korak ključan.

"Žalio sam jedan dan. Povredio sam se, šta da radim? Moraš da sagledaš stvari iz pravog ugla. Zapamtimo i da patimo od pandemije", rekao je Rubio.

On je potvrdio da neće igrati na Evropskom prvenstvu u septembru.

"Već mogu da kažem da neću učestvovati na Evrobasketu. Biću uključen na drugi način i vratiću se u budućnosti", dodaje bek Španije.

Povreda će uticati na njegovu tržišnu vrednost i potencijalni trejd, ali priznaje da iako ga je to nekad mučilo mentalno, sada je navikao.

"To je deo posla. Pre je bilo gore. Osećaš se loše jer želiš da daš sve od sebe tamo gde si i kada daš toliko i posle vidiš da, kao u Finiksu i Minesoti, da te se odreknu bez tvog znanja... Navikao sam na to. Kada se približi februar, počinju glasine u trejdu Rikija Rubija", kaže igrač Klivlend Kavalirsa.

Ali neće morati da se muči s tim još dugo. Španac je već isplanirao sa porodicom život posle NBA. Kada njegov mlađi dvogodišnji sin krene u školu.

"Kada moj sin krene u školu, NBA više neće biti vredna toga. Moraću da se vratim. Ne želim da se stalno seli već da u tim godinama stvara prijatelje. Već sam pričao sa suprugom o tome i sve je jasno. Doći će vreme kada košarka neće biti prioritet", zaključio je Rubio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve