Tužba: Centar Niksa može da uzdrma NBA ligu

Nerlens Noel, centar Njujork Niksa, važna je sportska tema ovih dana.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/JUSTIN LANE
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Nerlens Noel je letos tužio svog nekadašnjeg agenta Riča Pola i njegovu "Klutch Sports" agenciju, a tada se činilo da je samo još jedan u moru nezadovoljnih igrača koji se tuže sa svojim agentom.

Kako je suđenje napredovalo, tako je i istraga istog i tužba se sada proširila i na NBPA (unija igrača), pa je tužba zahvatila i NBA ligu, prenosi Athletic.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ukoliko se ispostavi da je Noel u pravu i ukoliko dobije tužbu ovo bi moglo da uzdrma NBA ligu, ali za sada nema informacija da li bi to moglo da se dogodi ili ne.

Inicijalna tužba protiv Riča Pola podneta je u avgustu i tiče se proneverenog novca od njegovih ugovora još otkako je bio ruki, što je direktno greška Klutch Sports agencije.

Tada se Pol udružio sa NBPA, tvrdeći da je raskinuo ugovor sa Noelom i da više nije njihov klijent pošto on nije ispoštovao proceduru isplaćivanja 4 odsto jednogodišnjeg ugovora koji je bio potpisan sa Niksima prošlog novembra.

Pol tvrdi da je saradnja prekinuta još u decembru, pa je usledila nova tužba koja je zahvatila i NBPA, jer se veruje da je Pol prekršio pravila unije igrača i da bez arbitraže ne sme da dođe do raskida saradnje na taj način.

Ron Klempner, stariji savetnik unije igrača, podržao je Riča Pola rekavši da je pravilnik NBPA jasan i da je Noel morao da ispoštuje svog agenta, a Noelovi advokati kažu da je upravo to bila rupa u pravilniku i da je njihov klijent zapravo u pravu.

Klempner je uveren da Noel nije u pravu i da unija ne može da bude odgovorna za to za šta ih terete, dok Noelovi agenti kažu da tužba nema nikakve veze sa NBPA niti je to napad na njih, već da se oni trude da zaštite svog klijenta u skladu sa zakonom.

"Ne mislim da je Nerlens bahat i da želi da marketinški iskoristi situaciju, stvarno verujemo da postoji problem sa pravilnikom NBPA od 30 dana statuta limitacije provizije, što ne znači da se mi protivimo regulacijama i da nam smeta unija igrača. Naše je mišljenje pravno kompleksnije i ne može toliko jednostavno da se objasni, ali ukratko Rič Pol nema prava da tereti Nerlensa Noela",
rekli su Noelovi advokati za Athletic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 55 sledeca idi na stranu