Nova vest
Sportovi na vodi

Petak, 13.04.2018.

23:24

Beograd spreman za Svetski kup na Adi Ciganliji

Predstavnici Svetske veslačke federacije (FISA) zadovoljni su napustili Beograd posle inspekcije povodom održavanja Svetskog kupa na Savkom jezeru.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Beograd spreman za Svetski kup na Adi Ciganliji
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Tim povodom u posetu Veslačkom savezu Srbije, glavnom tehničkom organizatoru predstojeće značajne regate, bila je inspekcija FISA i sudeći prema njihovoj reakciji Beograd i VSS će još jednom organizacioni ispit položiti sa najvišim ocenama.

"U sklopu redovne inspekcije FISA posetili su nas tehnički delegati FISA, Švajcarskinja Natali Filips i Holanđanin Jost De Gus. Obišli su Regatni centar, a uputili smo ih u detalje oko postavljanja veslačke staze i bezbednosnih mera koje će važiti kako na samoj stazi tako i van nje. Bili su zadovoljni viđenim, kao i načinom kako teku pripreme za prvi ovogodišnji Svetski kup, koji je i prošle godine održan u našem glavnom gradu", rekao je bivši reprezentativac Nikola Stojić, jedan od organizatora Svetskog kupa.

Stojić je podsetio da VSS ima veliko iskustvo organizovanja velikih veslačkih događaja na Savkom jezeru.

"Čvrsto verujemo da će svi učesnici Svetskog kupa, Beograd i Srbiju i ove godine napustiti sa najboljim utiscima".

Prva regata Svetskog kupa u Beogradu biće održana od 1. do 3. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu