Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 29.07.2010.

17:44

Mladi veslači treniraju na Bledu

Veslačka selekcija Srbije, pridružila se ostatku mladog olimpijskog tima, koji se nalazi na pripremama na Bledskom jezeru, pred OI mladih u Singapuru.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Na Bledu će trenirati Nikola Simović i Vuk Matović, koji će u Singapuru nastupitit u dvojcu bez kormilara, skifista Aleksandar Filipović, kao njihov sparing partner i Jovana Arsić, koja će u Singapuru veslati skif. Srpske mlade olimpijce na pripremama vodi Aleksandar Ivković.

Nikola Simović i Vuk Matović, kao i njihov sparing partner Aleksandar Filipović će na Bledu ostati do utorka, 3. avgusta, kada će krenuti put Račica, u Češkoj, na Svetsko prvenstvo za juniore, poslednje međunarodno veslačko takmičenje pred Olimpijske igre mladih u Singapuru.

U Češkoj će se našim ekipima sa Bleda pridružiti četeverac sa kormilarom, koji će veslati u sastavu Dejan Jovičić, Luka Lekić, Aleksandar Marinkovski, Filip Lazić i kormilar Filip Lekić, kao i Aleksa Đokić, Miloš Urukalo, Dejan Bošković i David Pap koji će se takmičiti u četvercu skul.

U Češkoj će nastupiti 677 takmičara iz 49 zemalja. O jačini konkurencije u Račicama dovoljno govori podatak da je u disciplini skif za juniore prijavljeno čak 26 skifista, dok će se u disciplini četverac skul za juniore nadmetati 25 posada. Ni preostale dve posade Srbije, dvojac bez kormilara i četverac sa kormilarom neće imati ništa lakšu konkurenciju u svojim disciplinama.

Nakon povratka sa Svetskog prvenstva za juniore u Češkoj, Nikoli Simoviću i Vuku Matoviću će se u Beogradu, pridružiti Jovana Arsić, odakle zajedno putuju na Olimpijske igre mladih u Singapuru, koje su na programu od 14. do 26. avgusta.

Na Olimpijskim igrama mladih će nastupiti 3600 sportistkinja i sportista starosti između 14 i 18 godina, iz 205 nacionalnih olimpijskih komiteta, u 26 olimpijskih sportova.

Važan deo Igara predstavljaće i brojne radionice koje se održavati paralelno sa sportskim takmičenjima i na kojima će mladi olimpijci sticati znanja o očuvanju životne sredine, borbi protiv dopinga, o fer pleju, karijeri posle sporta, različitim kulturama i toleranciji, a biće organizovani i direktni kontakti sa najvećim sportskim zvezdama, osvajačima olimpijskih medalja.

Mladi olimpijci iz Singapura biće istinski ambasadori Olimpijskog pokreta, čiji će zadatak biti da inspirišu mlade ljude širom sveta da se bave sportom, uz prihvatanje osnovnih olimpijskih vrednosti. Srpsko veslanje će na Olimpijskim igrama mladih predstavljati dve posade, što je najveći dozvoljeni broja posada u ovom sportu, čime je učinjeno novo priznanje kako olimpijskom pokretu u Srbiji, tako i našem veslačkom sportu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve