Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 07.08.2018.

21:52

Efimova najbolja i na 200 prsno

Ruska plivačica Julija Efimova osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Glazgovu u disciplini 200 metara prsnim stilom.

Izvor: LN

Autor: LN

Efimova najbolja i na 200 prsno
Photo by Jack Thomas/Getty Images

Efimova je do drugog zlata u Glazgovu stigla rezultatom 2:21,31.

Srebrnu medalju osvojila je Džesika Valj Montero iz Španije, a bronzanu Britanka Moli Renšo.

Italijanka Simona Kvadarela bila je najbolja u finalu na 1.500 metara. Ona je deonicu isplivala za 15:51,61. Druga je bila Nemica Sara Keler, a treća Mađarica Ajna Keselj.

Ukrajinski plivač Andrij Govorov osvojio je zlato u disciplini 50 metara delfin stilom. On je štopericu zaustavio na 22,48 sekundi što je novi rekord evropskih prvenstava.

Britanac Bendžamin Praud osvojio je srebrnu medalju, dok je do bronze stigao Rus Oleg Kostin.

Anastasija Fesikova iz Ukrajine okitila se najsjajnijim odličjem u disciplini 100 metara leđno. Ona je trku završila za 59,19 sekundi. Britanka Džordžija Dejvis bila je druga, a Italijanka Karlota Cofkova treća.

Za kraj dana ostala je štafeta 4x200 metara slobodnim stilom za plivačice, a trijumfovala je štafeta Velike Britanije rezultatom 7:51,65. Druga je bila Rusija, a treća Nemačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve