Nova vest
Sportovi na vodi

Sreda, 20.08.2014.

18:55

EP: Duplo zlato Stjepanovića!

Srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je novo zlato na Evropskom prvenstvu u Berlinu, pošto je trijumfovao i na 200 metara slobodno!

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Stjepanović je pre samo dva dana bio najbolji na 400 metara slobodno, a do drugog zlata u Berlinu došao sa dve stotinke prednosti u odnosu na Nemca Paula Bidermana.

Mladi plivač je u finalu otplivao sjajno, a čini se da je tokom jutra žrtvovao svoju jaču disciplinu, u kvalifikacijama na 200 metara delfin, da bi ostvario što bolji plasman u finalu.

Stjepanović je u finalu kontrolisao trku u prvih 150 metara, ali je prilikom poslednjeg okreta, izgubio vođstvo. Biderman je tada pojačao ritam, pretekao srpskog plivača, ali se on nije predavao. Velja je u poslednjih 25 metara, kao i u finalu na duplo dužoj deonici, uspeo da sjajnim ritmom sustigne nemačkog plivača, a u cilju ga pobedi za samo dve stotinke.

Pored toga što je osvojio zlato, Stjepanović je postavio novi nacionalni rekord, od 1:45.78 minuta.

Ostali plivači bili su daleko iza Stjepanovića i Bidermana, a pored njih dvojice mesto na podijumu obezbedio je Francuz Janik Anjel, koji je imao 87 stotinki zaostatka u odnosu na srpskog plivača. Iza su sledili Mađar Dominik Kozma, Piter Timers iz Belgije, Nemac Sebastijan Feršuren, Artem Lobuzov iz Rusije i italijanski plivač Filipo Manjini.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

438 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve