Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 30.11.2020.

18:36

KSS: Neprijatno smo iznenađeni

Kajakaški savez Srbije saopštio je da je neugodno iznenadjen odlukom u vezi sa novim programom kajakaških takmičenja za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

KSS: Neprijatno smo iznenađeni
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Prema predlogu Upravnog odbora Međunarodne kajakaške federacije na Olimpijskim igrama 2024. godine biće samo 10 disciplina u sprintu umesto dosadašnjih 12. Dva preostala mesta dodeljena su takozvanom "ekstremnom slalomu".

"Veoma sam zabrinut, pre svega, zbog načina na koji je takva odluka doneta. Neverovatno je da se olimpijski program menja bez prethodnih konsultacija sa bilo kim, niti sa nacionalnim savezima niti takmičarima, već da se cela kajakaška porodica dovede pred svršen čin", rekao je predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović.

"Međunarodna kajakaška federacija je i nastala na osnovu takmičenja u sprintu, a ovakva trgovina kvotama i disciplinama na najvećem sportskom takmičenju deluje bezobzirno, neozbiljno i sa sobom potencijalno nosi velike posledice po naš sport", naglasio je Nišović.

On je naveo da je promena olimpijskog programa samo tri godine pre narednih Igara neozbiljna i bezobzirna, pre svega, prema aktivnim takmičarima, ali i prema novim nadama ovog sporta, koji tek treba da se opredele za disciplinu.

"Takođe je nejasno i kako je moguće da u olimpijski program bude uvrštena disciplina koja još nije dovoljno razvijena niti popularisana u većini članica ICF", rekao je Nišović.

"Obzirom da još ne znamo konačnan predlog programa za takmičenja u sprintu za Olimpijske igre 2024. godine, nadam se da će oni koji su izabrani da čuvaju naš sport dobro razmisliti pre nego što donesu tako važnu odluku", izrazio je zabrinutost olimpijski šampion iz 1984. godine.

Kajakaški savez Srbije je, na kraju, naveo da se nada da će Međunarodna kajakaša federacija i Međunarodni olimpijski komitet preispitati takvu odluku i da će ubuduće odluke koje se odnose na budućnost ovog sporta donositi pravovremeno, transparentno i u saradnji sa svima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d