Ponedeljak, 11.09.2023.

07:00

"Više su Srbi izgubili, nego što su Nemci dobili" – Vilfan za B92.net posle finala SP

Peter Vilfan, proslavljeni slovenački košarkaš, pričao je za B92.net posle finala Svetskog prvenstva u kom je Srbije izgubila od Nemačke, 83:77.

Izvor: PT

Foto: B92/PT

Vilfan, koji je 1978. godine osvojio zlato sa Jugoslavijom u Manili, smatra da je više Srbija izgubila utakmicu, nego što je Nemačka dobila.

"Igrale su finale dve najbolje ekipe, a u finalu se retko gleda baš ona lepa košarka. Tu je nervoza, toliko važnih stvari, ulog je titula prvaka sveta. Bio sam malo iznenađen kako je Srbija ušla u to drugo poluvreme", rekao je Vilfan.

Čuveni košarkaš smatra da je ključ bila treća deonica u kojoj je Srbija ispustila utakmicu.

"To je bio potpuno drugačiji ritam, energija. Prvih pet ili šest napada, lopta se slala pod obruč, a tamo vam baš nije išlo na ovoj utakmici. Video sam totalnu promenu igre, Bogdanović je bio odsečen. OK, dobro su ga čuvali Nemci, ali nekako ga ekipa Srbije nije dobro pratila, nije radila za njega, nije bilo akcija u kojima bi dolazio na šut. Imam osećaj da su ovu utakmicu više izgubili Srbi nego što su je dobili Nemci. Nemci nisu bili toliko bolji", ističe Vilfan.

Vilfan je očekivao obrnuti scenario.

"Baš o tome sam pričao, ja sam očekivao tu treću četvrtinu i početak, jedan energičan početak u kom Srbija pokušava na krilima toga što je videla u prvih 20 minuta... Ne kažem da razbije Nemce, ali da pokaže da je došla ovde da pobedi, da jednostavno neće popuštati. A desilo se obrnuto, Nemci su bili uspešniji u trećoj četvrtini, došli su do razlike, a u velikom finalu teško se takva razlika hvata. Kad dođu poslednji trenuci, dešava se to što se desilo".

Na tok utakmice i nervozu dosta su uticali i arbitri u trećoj četvrtini.

"Na ovakvoj utakmici sve utiče. Sitni detalji odlučuju, ako si ti malo nervozan zbog sudija, a već si ušao onako kako ne treba u tu treću četvrtinu, onda se sve odražava na igru i rezultat. To se nažalost desilo Srbiji", zaključio je Vilfan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

23 h

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: