Srbija - Nemačka 3-0

Odbojkaši Srbije ostvarili su pobedu u prvom meču Evropskog prvenstva sa 3-0 u setovima protiv Nemačke.

Dobrodošli!
Kraj!
Fenomenalnim servisom Srbija završava utakmicu! Kakva pobeda protiv Nemačke, ovo će biti odličan vetar u leđa za naše.
Fenomenalna igra, pobeda je pred nama
Petrić odličan u bloku, Podraščanin na servisu, a Kovačević u napadu. Hirš blokira, ali pobdnik je evidentan - 23:15.
Lepršava igra Srbije
Srbija stvarno igra odlično u ovom meču. Jovovićeva dizanja su nepredvidiva i Nemci ne znaju odakle im sledi narendi napad. Kovačević doleće iz zone 6 i poentira, 21:14.
Kakav poen!
Ovo je bilo uzbljudljivo! U nekoliko navrata Srbija nije uspevala da prođe, ali se zatim odlično branila. Obe ekipe igrale su odlično u polju, a na kraju neumoljiv bio Podršačanin! 18:14!
Vraćaju se Nemci
Odlično se snašao Atanasijević, ali potom Lisinac greši iz servisa za 16:13. Atanasijević nije prošao u narednom napadu, a Hirš je to kaznio i smanjio zaostatak - 16:14.
Atanasijević ispucava aut u kontri
Imao je "Bata" priliku da Srbiji vrati +5, ali je loptu poslao daleko u aut. U narednom poenu se Uroš Kovačveić snašao iz nezgodne pozicije, 14:10.
Poen za poen, pa bomba Petrića
Srbija uglavnom ne greši kada prima servis, dok isto u ovim trenucima ne rade ni Nemci. Posle bombe Petrića – 12:7, pa tajm-aut.
Nemci srljaju
Dobri servisi Srbije pomeraju prijem Nemaca, koji često greše. Ne napadaju najbolje a blok Srbije je na visini zadatka – 7:3
Dobar početak Srbije
Naši odbojkaši dobro otvaraju prvi set. Dobrio servisi i neke greške Nemaca odvode "orlove" na 4:1.
Sjajan set "orlova", Srbija vodi sa 2:0
Uroš Kovačević je nadmudrio blok Nemaca, ali je Bume bio uspešan na mreži. Šta sve Nemci nisu radili da poremete naš prijem, ali ne vredi! Novi blok Atanasijevića, 25:17. Brutalno dobra igra Srbije.
Nemci na - 6
Muka je za Nemce kada je Atanasijević na liniji servisa, pokušali su nešto da menjaju, ali prijem je odličan, Podraščanin donosi 22. poen našem timu.Karliček je doneo 15. poen Nemačkoj, potom je Grose uz as servis smanjio na 22:16.
Sjajna igra celog tima
Posle 20:13 i najveće prednosti u meču, novi tajm-aut za Nemce zatražio je selektor Andrea Đani. Ne vredi, nemaju Nemci rešenje za sjajnu igru našeg tima!
Srbija u naletu!
Najveća razlika do sada, plus pet - 18:13. Sjajno Jovović blokira Nemce, 19:13. Raste prednost, nemci vrše promene na prijemu. Srbija je u naletu!
Razlika se održava
Srbija ne dozvoljava Nemcima da se približe previše. Održava se prednost od dva do četiri poena. Prošao je prvi tempo Nemaca, Krik je poentirao za 16:13. Nema greške, Podraščanin je posle sjajnog prijema Majstorovića doneo 17. poen Srbiji u ovom setu.
Đani očajan, traži novi tajm-aut
Tri puta su pokušali naši igrači sa iste strane da probiju Nemce, nisu uspeli.Srećom, imaju i dalje problem sa greškama iz servisa. Jovović je poslao servis-bombu, Atanasijević reguje na odbijenu loptu, 13:10. Potom novi trojni blok, Lisinac odbija napad Nemaca za 14:10. Andrea Đani nema kud, traži novi tajm-aut.
Koncentracija na vrhuncu
Uspeli su Nemci sa se približe,ali Petrić je snažno tukao po prstima bloka za 10:8. Dobar prijem Nemaca, pa odličan napad za 10:9, potom Podraščanin donosi 11. poen za naš tim.
Srbija stalno u prednosti
Osmim poenom Atanasijevića Srbija je povela sa 8:4. Usledila je greška Lisinca iz servisa, potom loša procena kod skraćenog servisa, 8:6.Serija Nemaca od tri poena, 8:7. Šot je bio uspešan, ali je i pogrešio, 9:7.
Odlično i u drugom setu
Nova greška Nemaca, zbunili su se posle bloka Lisinca,ali onda Kovačević ne uspeva da realizuje kontru. Ni Anton Breme nije sjajan na servisu, nova greška, da bi posle sjajne odbrane Atanasijevć doneo novi poen - 7:3.
Nova prednost Srbije
Dobar početak i drugog seta, Petrić je probio trojni blok Nemaca. Ruben Šot je uspešno napao iz zadnje linije za izjednačenje, ali nastavile su se greške Nemaca iz servisa. Atanasijević je raspalio po prstima dvojnog bloka, treći poen za Srbiju. Kovačević je pogodio mrežu, ali je potom dobio bitku protiv dvojnog bloka Nemaca za 4.2.
Dobar set "orlova"
Odlično s naši momci odradili početni set, od početka su bili u prednosti koja se maksimalno kretala do plus četiri poena. Tom razlikom je i dobijen set. Za sada, sve dobro funkcioniše, samo da nastave tako.
Set za Srbiju!
Nemci su kratkom dijagonalom (Grose) smanjili na 23:20, Petrić je prošao po boku, doneo nam četiri set lopte! Lisinac je bio neuspešan sa linije servisa, ali Nemci greše na isti način, kraj seta - 25:21.
Kovačević blista
Zatražio je Kovač od naših igrača da igraju što jednostavnije u finišu seta.Mirno i bez panike. Trojni blok je uspešno zaustavio napad, 22:19. Kovačevićev servis je završio na liniji, 23:19! I to posle uspešnog čelendža. Sedmi poen sjajnog Kovačevića.
Nemci smanjili na -2
Uroš Kovačević sa boka ponovo stiže da poentira, njegov peti poen u meču.Čini se da Petrića muči neka povreda, videćemo koliko je ozbiljno. Šot je doneo novi poen Nemačkoj za 18:21, pokušao je Đani sa izmenom, Karliček je zamenio Hirša. Tobijas Krik je poentirao za Nemce posle kontre, a Kovač zatražio tajm-aut.
Srbija opet na +4
Grose greši iz serve, nastavlja se problem Nemaca na servisu. Odličan blok nam je doneo 20. poen. Ponovo smo na plus četiri! Tajm-aut je zatražio nemački trener.
Kovačević opet uspešan
Dosta grešaka iz servis u oba tima, sada je grešku napravio naš tim, da bi Petrić prošao trojni blok za 17:15. Uroš Kovačević je posle kontre poentirao za 18:15.
Igra se poen za poen
Uroš Kovačević je prošao dvojni blok, ali je Grose uzvratio, lopta je od bloka Srbije završila u autu. Još jedan loš servis Nemaca doneo je prednost Srbiji od 14:12.Nemci su potom dobili novi poen, ali dobro je da Nemci imaju već petu servis grešku - 15:13. Novi neuspešan blok našeg tima, Petrić nije uspeo da zaustavi Šota, 15:14. Ipak, korektor Aleksandar Atanasijević vraća prednost na dva poena - 16:14.
Nemci smanjili razliku
Greška posle servisa donela je osmi poen Nemcima, ali usledila je ista situacija na suprotnoj strani. Kristijan From je doneo poen Nemcima za 9:12, potom je Atanasijević poslao loptuu aut - 12:10. From je as poenom smanjio na12:11.
Tajm-aut za Nemce, Srbija na +4
Marko Podraščanin je doneo deseti poen "orlovima (10:7), a onda je Uroš Kovačević preko trojnog bloka poentirao za najveću prednost do sada od 11:7. Bio je to znak za Nemce da je vreme za tajm-aut.
Tri poena najveća razlika do sada
Posle pecanja jednog od igrača Srbije, Nemci sobijaju poen. Huber Šot je promašio iz servisa, Srbija vodi sa 8:6.Asom Atanasijevića stigli smo do tri poena prednosti.
Prednost od dva poena se održava
Uroš Kovačević je prebacio lukavo preko dvojnog bloka za 5:3,a potom je Šot prošao naš trojni blok za 5:4, da bi Petrić je smeč udarcem povisio na 6:4. Posle video provere Nemcima je dosuđen peti poen, da bi posle nove kontre Srbija stigla do sedmog poena, 7:5.
Srbija u prednosti na početku susreta
Počelo e odlično, as servisom Atanasijevića. Grozer je izjednačio, a Atanasijević ponovo dobro napao. I treći put je Atanasijević posle kontre poentirao, potom Groser na 3:2 greši, servis je završio u autu.
Meč uskoro počinje
Startna postava Srbije je sledeća: Kovačević, Lisinac, Petrić, Jovović, Podraščanin i Atanasijević.
Debi Slobodana Kovača
Posle neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre tokom leta, došlo je do promena na mestu selektora. Slobodan Kovač je nasledio na klupi Nikolu Grbića. Neće imati lak zadatak na debiju u novoj ulozi.
Novi start "orlova"
Vreme je za novi start odbojkaša Srbije na prvenstvu kontinenta. Prvi protivnik u grupi su Nemci, koji su bili bolji prošle godine u polufinalu na šampionatu Evrope u pet setova. Srbija je tada osvojila bronzu, verujemo da sad možemo i više.
25:21, 25:17, 25:15
  SRB   NEM  
  3   0  

Možda vas zanima

Podeli: