Arsenal - Mančester junajted 2:0 (2:0)

Fudbaleri Arsenala pobedili su u derbi meču 21. kola Premijer lige ekipu Mančester junajteda sa 2:0 (2:0).

 Pepe 8, Sokratis 43'
  ARS   MNU  
  2 : 0  
Kraj, pobeda Arsenala!
Meč je završen, Arsenal je završio susret zaluženom pobedom od 2:0. Bili su deleko bolji tim, naročito u prvom delu, dok su u drugom dobro igrali u odbrani i mirno priveli meč kraju. Junajted je odigrao jedan od najgorih mečeva u sezoni, a bilo ih je dosta.
90+4 Fred kao ragbista!
Katastrofalno izveden slobodan udarac Freda u poslednjem minutu nadoknade, šutirao je kao ragbista i to sa svega 20 metara. Slika i prilika kako je odigrao Solskjerov tim.
90' Finiš meča, Arsenal pred pobedom
Junajted kao da se predao. Svesni su i oni da su odavno izgubili meč. Arsenal rutinski privodi susret kraju, bez obzira što je sudija produžio meč četiri minuta.
82' Izlazi i Lakazet
Ni Aleksander Lakazet ne može da nastavi meč, umesto njega je na terenu Genduzi.
81' Izašao Matić
Treća izmena u timu Junajteda, umesto Nemanje Matića na terenu je Huan Mata.
80' Otvorena igra u finišu
Arsenal vreba iz kontre, Mogao je Saka da uradi nešto više iz jedne takve situacije. Junajted je krenuo na sve ili ništa, nemaju mnogo vremena...
78' Šut Lakazeta
Prvi udarac u nastavku ga kolu Junajteda, oprobao se Aleksander Lakazet, ali lopta je završila visoko preko gola.
75' Inicijativa gostiju
Junajted pokušava, ima loptu u nogama, ali ne uspeva da stvori ozbiljniju priliku. Sve to deluje prilično traljavo i jalovo.
69' Izašao i Kolašinac
Sead Kolašinac ne može da nastavi meč, umesto njega je na terenu Saka.

Photo by Julian Finney/Getty Images
64' Junajted komplikuje
Markus Rašford je iskomplikovao situaciju pred golom Arsenala koja je obećavala. Loš izbor dodavanja Markusa Rašforda i sve je propalo, golgeter Junajteda je potom loše šutirao, visoko preko gola.
62' Menja i Arteta
Nikolas Pepe je završio meč, umesto njega na terenu je Nelson.
59' Šansa za Pereiru
Samo što je ušao u igru Brazilac Andreas Pereira mogao je da postigne gol za Junajted. Šutirao je sa desetak metara, ali u spoljni deo mreže.
58' Dvostruka izmena u Junajtedu
Solskjer vrši duplu izmenu. Umesto Lingarda i Džejmsa u igri su Andreas Pereira i Mejson Grinvud.
55' Šut Freda iz daljine
Pokušao je Fred da udarcem sa preko 25 metara ikznenadi golmana Arsenala, ali bez uspeha, Leno je lako uhvatio loptu.
54' Pokušaj Džejmsa
Danijel Džejms je pokušao iskosa sa desne strane sa desetak metara da pogodi mrežu Arsenala, ali je Leno bio na pravom mestu.
52' Junajted krenuo odlučnije
Posle katzastrofalnog prvog poluvremena, Solskjer nije izvršio izmenu, ali čini se da su gosti krenuli nešto agilnije u nastavku. Doduše, još bez konkretne situacije pred golom Arsenala.
Počelo je drugo poluvreme

Photo by Julian Finney/Getty Images
Poluvreme na Emirejtsu
Kraj prvog dela na Emirejtsu. Odličan Arsenal i veome, veoma loš Junajted. "Tobdžije" vode sa 2:0, a mogli su lako i do ubedljivije prednosti od tri ili četiri gola razlike.
45+2 Megvajer pokušao glavom
Prekid za Junajted sa desne strane, lopta je došla do Harija Megvajera koji je sa pet metara šutirao glavom, ali loše, golman Leno je lako odbranio udarac.
43' Sokratis pogodio iz blizine
Korner za Arsenal sa desne strane, loptu je kratko glavom na prvoj stativi zahvatio Lakazet, promenio joj smer, dovoljno da zbuni sve u odbrani gostiju. De Hea je odbio loptu kratko, samo do nogu Sokratisa koji je sa pet metara poslao pod prečku!
43' Gooooooool! Arsenal vodi 2:0!
38' Opet prilika, Pepe pogodio stativu!
Izgubljen je Junajted u ovom prvom delu. Greška Davida de Hee, bukvalno je dao loptu u noge Pepeu koji je šutirao i pogodio desnu stativu!
Pepe i Mesi
Zanimljiv podatak što se tiče Nikolasa Pepea. Samo je Leo Mesi od njega više postigao golova levom nogom u poslednje dve sezone (45). Pepe je pogodio 24 puta.
33' Prilika i za Toreiru!
Kako se samo Lukas Toreira izborio za loptu i posle driblinga šutirao iz okreta - ali za malo kraj leve stative gola Junajteda. Gosti su imali mnogo sreće!
32' Šansa za Lakazeta
Aleksander Lakazet se odlično izborio za loptu u duelu sa Megvajerom, ali slabo je šutirao, lopta je otišla pored gola. Velika šansa!
26' Mirniji tok utakmice
Trenutno se igra na sredini, Junajted ne nalazi način kako da dođe do prilike i ugrozi gol Arsenala.
18' Arsenal odlično počeo
Fudbaleri sa Emirejtsa bolje su počeli meč, često su pred golom protivnika. Gol je očigledno prilično presekao goste moji nikako ne uspevaju da povežu igru i urade nešto ozbiljnije.

Photo by Clive Mason/Getty Images
10' Arsenal u naletu
Pepe pravi velike probleme odbrani Junajteda, Igrač iz Obale Slonovače sada je kreirao šansu za Pjer Ajmerika Obamejanga, ali je on šutirao visoko preko gola.
Pepe strelac
Brzoa akcija Arsenala po levpj strani, loptu je u kazneno prostor uputio Kolašinac, na pravom mestu bio je Pepe kojem nije bilo teško da zatrese mrežu Junajteda - 1:0!
8' Goooooool! Arsenal vodi!
5' Dinamičan početak
Dinamičan početak meča, nekoliko duela i žuti karton za Seada Kolašinca. Nemanja Matić se izvukao za faul na sredini nad Lakazetom.
1' Pokušaj Rašforda
Mančester junajted je posle 28 sekundi igre uputio prvi udarac na gol. Markus Rašford je pokušao sa distance, ali šutirao je pravo u ruke golmana Arsenala.
Meč je počeo
Jesenas je bilo 1:1
Na "Old Trafordu" je jesenas bilo nerešeno, 1:1. Kako će biti večeras, videćemo uskoro. Meč samo što nije počeo.
Arsenal i Junajted za prvu pobedu u 2020.
Fudbaleri Arsenala i Mančester junajteda igraju meč 21. kola Premijer lige. Nekada je to bio veliki derbi, ali sada je to susret 13. i petog na tabeli. Ipak, nadajmo se dobrom fudbalu.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: