Uživo: Crvena zvezda – FMP 95:89

Košarkaši Crvene zvezde "preživeli" su utakmicu protiv FMP-a i ostvarili 25. uzastopnu pobedu nad tom ekipom u svim takmičenjima.

 21:23, 17:18, 17:19, 22:17, 18:12
  CZV   FMP  
  95 : 89  
Kraj, pobeda Zvezde
Košarkaši Crvene zvezde "preživeli" su utakmicu protiv FMP-a i ostvarili 25. uzastopnu pobedu nad tom ekipom u svim takmičenjima.

Zvezda je upisala šestu pobedu i vratila se u plej-of zonu ABA lige (četvrto mesto), barem dok Primorska ne odigra svoj meč u Kopru protiv Zadra.
45' Može li FMP do preokreta?
Đorđević pogađa jedno, a Lorenzo dva bacanja... Na 30 sekundi do kraja 91:85.

Ulubaj brzo rešava napad i pogađa trojku, 91:88.

Beron pogađa oba bacanja, 93:88.

Ulubaj promašuje drugo bacanje, 93:89. 15 sekundi do kraja, faul nad Davidovcem.
Davidovac rešio utakmicu?
Niko nije pazio na Davidovca. Ostao je sam, pogodio trojku i odveo Zvezdu na 89:84 na 34 sekunde do kraja.

Tajm-aut FMP.
45' Ponovo drama!
Gist pogađa polu-horog i donosi izjednačenje, Ulubaj ne pogađa trojku, a onda Radanov pravi glup faul i šalje Davidovca na liniju za slobodna bacanja. Davidovac pogađa oba (86:84).
43' Trojka Đokovića o tablu!
Lorenzo pogađa polaganje, a Đoković ne pogađa nijedno bacanje, drugo jer je prestupio (79:81). Davidovac pogađa trojku i vraća prednost svojoj ekipi (prva trojka, 11 poena), a onda Đoković na isteku napada, van balansa, pogađa trojku o tablu! 82:84!
41' Gist ne može da "ubode" bacanje, FMP na +4
Đoković pogađa preko Gista i time otvara produžetak. Đorđević zaustavlja Gista jakim faulom, a Zvezdin centar nije pogodio nijedno. Posle dobrog faula, Đorđević se dobro i otvara (77:81).

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
40' Produžetak!
Tmuran napad Zvezde uspeo je da reši Dženkins i da pogodi, 77:74.

Ulubaj preko ruke pogađa jako tešku trojku, 77:77.

Lorenzo nije uspeo da pogodi za pobedu, idemo u produžetak.
39' Potpuni egal
Ulubaj je prekinuo crnu seriju svoje ekipe, Beron ponovo užasno šutirao iz dobre pozicije, ali je sve to pratio Lorenzo, uhvatio skok u napadu i lako poentirao (75:74).
38' Ponovo vodi Zvezda
Gist je pogodio sa poludistance, Ulubaj izgubio loptu, a onda Pot faulirao Lorenza (71:72). Crveno-beli su FMP naterali na očajan napad od 24 sekunde. Lorenzo je uposlio Gista, a on posle mnogo vremena vratio prednost svojoj ekipi, 73:72.
37' Užasna sekvenca Derika Brauna
Zvezda nije iskoristila priliku da izjednači jer je šut posle tajm-auta promašio Derik Braun, koji je zatim napravio faul jer nije uspeo dobro da zagradi protivnika, dobio petu ličnu, a onda i tehničku zbog prigovora.

FMP ponovo na +5.
36' Zvezda za nepuna dva minuta "istopila" zaostatak
Izuzetno lako je Zvezda istopila prednost gostiju, uglavnom poenima sa linije bacanja. Beron, Davidovac, Lorenzo, Derik... Serija crveno-belih od 6:0 (65:69), tajm-aut Jovanović.
34' FMP na +10!
Dobrić ne pogađa trojku, a FMP ne koristi dva napada u narednom. Trojku ne pogađa ni Beron, ali posle ofanzivnog skoka Derika Brauna Gist pogađa uz faul. ali ne pogađa dodatno bacanje (57:64).

Pecarski ostaje sam "kao duh" i kažnajva lošu odbranu protivnika, dok na drugoj strani Beron "cigla" trojku. Derik Braun je ukrao loptu i smanjio zaostatak na -8, ali je Tejić bio najbrži u kontri – 59:69.

Foto: ABA liga/Crvena zvezda
32' Gosti iz Železnika povećali prednost!
Tejić posle ofanzivnog skoka nastavlja seriju svoje ekipe, a zatim Odžo pravi faul u napadu. Lorenzo lupa "bananu" Đokoviću, a onda Tejić uzvraća Odžu istom merom. Lorenzo greši, Tejić poentira u kontri.

FMP na +9 (55:64)!
30' FMP na +5!
Dobru asistenciju Lorenza koristi Dobrić i pogađa trojku, ali FMP uz pet vezanih poena Pecarskog dolazi do +3.

Ulubaj krade loptu na nekoliko sekundi do kraja i uspeva da dođe do koša protivnika, pa pred poslednjih deset minuta na semaforu stoji - 55:60!
28' Derik Braun bez samopouzdanja
Đoković pogađa trojku posle alej-upa Lorenza i Gista (52:53), ali promašaj Dženkinsa iz otvorene pozicije ne koristi Jeremić, koji pravi korake. Lorenzo proigrava Derika, ali on ne koristi potencijalno dobru poziciju, pa rezultat ostaje isti.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
26' Beron promašio +5, FMP izjednačio
Davidovac je iznudio faul i posle dugo vremena Zvezda je povela (50:48). FMP je ušao u veliku seriju promašaja, ali na njihovu sreću ni Zvezda nije briljantna u tom segmentu. Promašio je Beron, a onda Ulubaj uposlio Radnova za novo izjednačenje, 50:50.
24' Lorenzo sam protiv svih
Lorenzo Braun vezuje četiri poena, ali na drugoj strani odgovara Radanov zakucavanjem (44:48). Posle šuta Simanića lopta se zaglavila između obruča i table, pa je posle skoka za nju osvojio Gist, a poene crveno-belima doneo je Lorenzo Braun.

Đorđević nije uspeo da pogodi preko Berona, a Lorenzo je prednjom promenom ostao bez čuvara i pogodio šut sa polu-distance (48:48).
22' "Panteri" odlično otvorili drugo poluvreme
FMP igra fenomenalno u drugom poluvremenu i lako dolazi do poena. Ulubaj pogađa trojku za 40:46.
Počelo je drugo poluvreme
20' Na poluvremenu – vodi FMP!
Radanov je uspeo da izgubi dve lopte u dva napada, ali Zvezda to nije kaznila u oba navrata. Džejms Gist je promašio zakucavanje, a onda i čist zicer... FMP je serijom 4:0 i odličnim potezom Pota došao do +3 na tri sekunde do kraja poluvremena.

Do kraja poluvremena Zvezda nije realizovala napad, promašio je Braun, pa je ostalo 38:41.
18' Čović i Ulubaj precizni sa penala
Čović je ušao u manju seriju promašaja, a onda pogodio sa linije za slobodna bacanja, nakon što je isto uradio Ulubaj (38:37). Ulubaj je zatim izgubio loptu, ali je isto uradio i Lorenzo.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
16' "Panteri" se rastrčali i ponovo poveli
Nije dugo trajala kriza "pantera", koji pokazuju svoje fizičke predispozicije i uz dobar protok lopte dolaze do četiri vezana poena. Dženkins nije pogodio otvorenu trojku, ali Pecarski nije uspeo da se izbori za poziciju sa Čovićem – 34:35.
14' FMP u kontraritmu
Derik zakucava, a Pecarski pogađa preko njega (29:31). Odličnim protokom lopte lopta odlazi do Dženkinsa, koji pogađa trojku i vraća prednost na stranu svoje ekipe. Nekoliko sekundi kasnije Derik Braun pravi svoj već treći faul, pa izlazi za Fajea.

FMP je ušao u kontraritam, a Zvezda to koliko-toliko iskoristila i otišla na +3.
12' Trojka na trojku - na trojku
Trojku Dženkinsa "vraća" Marko Jeremić (24:27), ali onda pogađa i Čović koji donosi izjednačenje. FMP se vraća u vođstvo posle poena Đorđevića sjajnom asistencijom Đokovića.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
10' Zvezda gubi na kraju 1/4
Jako lošu igru Zvezde u napadu, bez pravih rešenja, koriste gosti, pa vezanim poenima dolaze do +4, a seriju prekida Čović prodorom i svojim prvim poenima (19:21).

Posle uspešnog prodora Čović je izgubio loptu, a zatim asistirao Dženkinsu za njegove prve poene, pa je na kraju 1/4 rezultat 21:23.
8' FMP na trenutak poveo
Šakota je bio vidno ljut zbog opuštenije odbrane Zvezde, a FMP je sa četiri vezana poena došao do izjednačenja (15:15). Odžo je boravio u protivničkom reketu više od tri sekunde, a Radovanović doneo prvo vođstvo svojoj ekipi.

Radanov je napravio glup faul nad Davidovcem, koji je dobio dva penala zbog bonusa i bio maksimalno precizan – 17:17.
6' Mini-serija FMP
Lorenzo krade loptu i lako poentira u kontri, a lošu seriju svoje ekipe trojkom okončava Ulubaj (11:8). Posle poena Berona, Tejić je bio polovičan sa penala, a Zvezda je brzo izgubila loptu. Radovanović je nastavio da igra odlično i poentirao posle ofanzivnog skoka, 13:11.
4' Zvezda vodi, nešto sporiji ritam
Prvu trojku za goste iz Železnika postiže Marko Tejić, dok Kuzmić hvata novi ofanzivni skok i pogađa posle faula (7:5).

Ušlo se u četvrti minut, u kojem je jedine poene postigao Davidovac sa linije za slobodna bacanja – 9:5.
2' Lorenzo nastavio gde je stao u Milanu
Kuzmić promašuje zicer, a ne pogađa ni posle ofanzivnog skoka. Prve poene na utakmici postiže Lorenzo Braun šutem za tri poena, ali prednost svog tima ne povećava Beron, kojeg atraktivno "lepi" za tablu Radovanović, koji prelepim pivotom postiže prve poene za FMP (3:2).

Lorenzo pogađa težak šut i povećava prednost svoje ekipe na 5:2.
Tabela:
Šta kaže Jovanović pred Zvezdu?
"Zvezda je favorit u svakom meču"
Šta kaže Šakota pred FMP?
"Maksimalan respekt i oprez"
Dobro došli!

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: