Crvena zvezda – Budućnost 91:72

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivom pobedom protiv Budućnosti od 91:72 došli su do pobede u prvom meču finalne serije ABA lige.

 (18:20, 27:22, 20:10, 26:20)
  CZV   BUD  
  91 : 72  
Kraj: Zvezda furioznim drugim poluvremenom do ubedljive pobede protiv Budućnosti!
Prvi meč i prva pobeda za Zvezdu, koja sa 1-0 počinje finalnu seriju u borbi za plasman u Evroligu i titulu na Jadranu.
38' Zvezdi sve ulazi u koš
Dva bacanja Cirbesa, od kojih je, kako to biva večeras, pogodio jedno. Nikolić je pogodio trojku na drugoj strani, ali je usput zakasnio da izbaci loptu pa mu je poništena. Beron je pogodio trojku čim je ušao sa klupe i sada ima 4/4 za tri, za 84:61. Jedno slobodno bacanje Džeksona, a onda trojka Davidovca, 12. za domaćina, i rast prednosti. Rivers je totalno u ritmu i pogađa flouter "iz zabave" za 91:64 na dva minuta do kraja.
36' Deseta trojka Zvezde za +20!
Pogađa trojku i Branko Lazić, za 77:60. Ogromna prednost za domaćina u ulasku u poslednjih pet minuta meča, a zatim i trojka Riversa iz teške pozicije za 80:60!
Sukcesivne greške Norisa Kola
Kol se zaleteo i zabio u Branka Lazića i bacio er-bol, a zatim požalio kod sudija koje nisu delile njegovo mišljenje. Dobio je za to tehiničku grešku, a pitanje je ko je bio u pravu, posle ponovljenog snimka.

Repeša je u međuvremenu zatražio poslednji tajm-aut na meču na 5 minuta do kraja, pri vođstvu Zvezde od 73:60.
34' Budućnost nastavila da srlja, Zvezda ima veliku prednost
Konfuzija u napadu Budućnosti i pas Popovića za stručni štab Zvezde. Budućnost za sada ima više izgubljenih lopti nego asistencija.

Čović beži Bitadzeu i poentira o obruč, a Nikolić ovoga puta ne pogađa. Na osam minuta do kraja rezultat je 73:60, a meč je, reklo bi se, rešen.
32' Simanić "uništio" Vilijamsa
Devin Vilijams je mislio da ima lake poene, a onda se pojavio Simanić i rekao mu ne! Rivers je došao do poena flouterom, a Bel pogodio trojku iz izuzetno otvorene pozicije. Odličan "give and go" Dobrića i Odža za nove lake poene za crveno-bele, a zatim je Nikolić pogodio nemoguću trojku za 69:58.
Treća deonica sumirana u par sekundi
30' Dobrić stavio tačku na fenomenalnu četvrtinu crveno-belih
Posle više od tri minuta bez ijednog poena Gordić je pogodio jedno bacanje, zatim je Bel realizovao, a Devin Vilijams promašio oba bacanja. Zvezda je u poslednja dva minuta treće deonice bila u potpunom kontra-ritmu. Vilijams je pogodio uz faul Riversa, koji se usput i povredio, na prvi pogled ne preterano ozbiljno.

Bel je uhvatio promašaj saigrača sa bacanja, ali su Podgoričani izgubili loptu. U poslednjem napadu pred poslednjih 10 minuta Zvezda je poslala loptu u ruke Dobrića, a on je hladnokrvno pogodio trojku – 65:52!
28' Totalni nokdaun Podgoričana
Budućnost je u totalnom nokdaunu. Niko ne može ništa da pogodi celu četvrtinu i imaju velikih problema, pa su za 7 minuta dali samo 5 poena. Cirbes pogađa jedno bacanje, a Zvezda uprkos tome što šutira za jedan 14/23 samo povećava prednost i dolazi do 60:47. Bili Beron je ponovo pogodio flouter i nastavio seriju zahuktale Zvezde, 11:0 posle koša Amerikanca.
26' Drugi tajm-aut u četvrtini za Repešu, Zvezda ima dvocifrenu prednost!
Gordić se "zabio" u reket i dobio blokadu od Cirbesa. Lopta je došla do Čovića, on je video zahuktalog Fajea, a onda mu poslao pravovremen pas za zakucavanje i novu erupciju "Pionira" – 58:47 za domaćina, najveća prednost na meču.
Sudije gledale snimak, ništa od nesportske za Klarka
Dugo, dugo su gledale sudije snimak zbog faula Kotija Klarka nad Perperogluom, ali su se na kraju odlučile za običan faul.
25' Bili. Beron.
Odžo prvi put večeras promašuje oba bacanja, pa je rezultat posle četiri minuta i dalje 3:3 u drugom poluvremenu. Beron je ostao sam, podigao se pun samopouzdanja, a onda pogodio treću trojku za 51:45!
Potez utakmice!
23' Beron odgovorio trojkom na trojku Kola, Pukl opet u centru pažnje
Četvrta trojka za goste i prvi poeni u drugom poluvremenu delo su Kola. Uzvraća Beron, koji ima 2/2 za tri i 11 poena, pa Zvezda vodi 48:45. U međuvremenu Puk je opet nezadovoljan tretmanom sa tribina, pa prekida meč kako bi udaljio još jednog navijača iz hale. Zapisničkom stolu je ukazano i na koričšćenje pištaljke od strane nekog od navijača.
Navijač izbačen iz hale
Neko od pristalica domaćih izbačen je iz hale na insistiranje sudije Pukla.
22' Užasan početak drugog poluvremena, tehnička Laziću
Dosta haotičan početak prvog poluvremena i par ogromnih promašaja na obe strane. Lazić je promašio čist zicer, a zatim traži faul od sudija koji je bio evidentan i za to dobio tehničku, a Noris Kol nije pogodio to slobodno bacanje. Bitadze je zatim pogrešio u pivotiranju, pa je rezultat posle dva minuta drugog dela igre 0:0, to jest 45:42.
Počelo je drugo poluvreme!
Najefikasniji Beron, Odžo i Kol
Poluvreme: Faje izveo potez meča, Zvezda preokrenula u finišu!
Odlična timska akcija Zvezde. Beron je izbacio pola odbrane gostiju i uposlio samog Cirbesa, koji donosi prednost Zvezdi posle dugo, dugo vremena. Džekson nije pogodio trojku, Čović je izneo kontru a poentirao Dobrić za erupciju "Pionira" ulaskom u poslednji minut prvog poluvremena i vođstvo od 43:40!

Zvezda dolazi do odličnog protoka lopte, a to rešava Faje atraktivnim zakucavanjem, najboljim potezom na meču. Na drugoj strani Gordić nije pogodio, Zvezda se odbranila, pa je rezultat poluvremena 45:42!
18' Tomić vidno nezadovoljan defanzivnim skokom, Čović ušao u seriju
Na tajm-autu Zvezde videli smo ljutog Tomića koji nije bio zadovoljan defanzivnim skokom svojih izabranika. Tome je prethodilo drugo promašeno bacanje Džeksona, ali skok Barovića i poeni upravo za francuskog beka. Na drugoj strani Čović je otišao na linuju za slobodna bacanja i pogodio oba za 34:38.

Noris Kol je odigrao loš napad i još goru odbranu, a to je kaznio Čović pogođenom trojkom. On je, na žalost po domaće, dobio treću ličnu u narednom napadu i poslao Džeksona na liniju za slobodna bacanja. Na dva minuta do kraja poluvremena rezultat je 37:40.
Tajm-aut Repeše, dobra igra i Berona
Odžo opet dobija faul i pogađa jedno bacanje, a na drugoj strani nema trojke Bela. Beron je vrlo lako obišao erla Klarka, postigao osmi poen, pa je usledio tajm-aut Jasmina Repeše na 32:35.

StarSport
16' Bitadze ne može da čuva Odža, a Čović Gordića
Beron je pogodio trojku u svom stilu i sa te pozicije Zvezda nema problema večeras, ali ima u odbrani od pik-en-rola. Gordić pogađa uz faul, a potencijalni problem javlja se za goste u vidu trećeg faula Bitadzea, koji ne može da čuva Odža.

Centar crveno-belih upisuje sedmi poen (2/2), dok na drugoj strani nema odbrane od Gordića, nad kim faul pravi Čović za nova bacanja – 29:35.
14' Budućnost diktira tempo
Rivers je u totalnom kontra-ritmu. Posle nesportske šutira za dva poena i ne pogađa ni obruč. Zvezda je za tri minuta postigla samo jedan koš, trojku Davidovca na samom početku četvrtine. Beron je nastavio crnu seriju sa penala za Zvezdu i pogodio samo jedno. Klark je bio oba puta precizan iz iste situacije, a posle užasnog pasa Davidovca i promašene trojke Bitadzea prvi put je iz igre pogodio Perperoglu, 24:28.
Nesportska Riversu, Cirbes i Barović se "provukli".
Posle duela u kojem su bili Kej Si Rivers i Filip Barović, Crnogorcu se nije svidela reakcija Cirbes. Bilo je "koškanja", ali ništa ozbiljnije se nije desilo.

Ipak, posle gledanja snimka Amerikanac je dobio nesportsku ličnu grešku.
12' Budućnost pravi prednost pik-en-rolom
Nova trojka iz kornera, treća za Zvezdu. Simanić je vratio prednost domaćinu, ali je pik Barovića i Gordića za sada nerešiva enigma. I Noris Kol je napravio problem Zvezdi na piku, pa je Koti Klark ostao sam i pogodio trojku – 21:25.
I četvrtina: Zvezda ima problem sa bacanjima, egal u "Pioniru"
Serija Norisa Kola, koji pogađa sa svih pozicija. Šest njegovih poena u kratkom vremenskom intervalu vraćaju prednost gostima od 14:16. Perperoglu je opet promašio drugo bacanje, ali je ovoga puta Cirbes bio na ofanzivnom skoku i na kraju je došlo do poena Dobrića na obruču.

I Dobrić je promašio drugo bacanje, pa posle 10 minuta Zvezda šutira 4/8 za jedan. Barović je pogodio ulaz posle dobrog pika sa Gordićem, pa Budućnost vodi posle prve četvrtine – 18:20.
8' Potpun rezultatski egal
Odlična odbrana Budućnosti posle tajm-aut, te poeni Kola i Gordića za mini-seriju gostiju. Perperoglu je iznudio faul i nastavio sa problematičnim izvođenjem penala, te bio polovičan. Zvezdina odbrana je zaspala, a to je iskoristio Kol – 14:14.

StarSport
"Rampa" Odža, trojka Fajea, tajm-aut Podgoričana
Odlična igra Zvezde u drugom delu prve četvrtine...
6' Timska igra Zvezde
Odžo se za sada pokazuje kao nerešiva enigma za Bitadzea, koji ne može fizički da mu parira. Zvezdin centar je dobar i u odbrani, ali izgleda da je pritisak urodio plodom i igra se dosta haotično u ovim trenucima, sa dosta energije i uz dobru odbranu pik-en-rola na obe strane.

Nikolić je preuzeo Berona, Amerikanac je spustio loptu Odžu, a na kraju je na isteku napada Davidovac pogodio trojku – Zvezda prvi put vodi, 10:8.
4' Bitadze briljira i u odbrani, dosta brz tempo meča
Džekson nije pogodio težak šut, a zatim je Beron iskoristio mis-meč sa Bitadzeom i položio loptu o tablu za svoje prve poene. Nezogdan pad Odža posle faula Erla Klarka nije imao posledice, a nigerijsko-američki centar je sa linije za slobodna bacanja bio polovičan. Posle nekoliko napada pauze Budućnost postiće nove poene, šutom Klarka, a na drugoj strani Bitadze "lepi" Davidovca za 5:8.
2' Bitadze se "zapalio" na startu
Prve poene na utakmici postiže Bitadze, koji je ostao sa dovoljno prostora van linije za tri poena. On je, odmah u narednom napadu, pogodio još jednu trojku, ovoga puta preko ruke, a Zvezda dolazi poena preko Odža, koji je ugurao Bitadzea pod koš – 2:6.
Počelo je finale, prvi napad za Budućnost
Atmosfera u "Pioniru" – odlična!
Kako javlja naš reporter sa lica mesta Petar Tadić dvorana "Aleksandar Nikolić" je prepuna i očekuje se odlična atmosfera na ovoj utakmici.

StarSport

Utakmica počinje u tačno 19 časova
Dobrodošli!
Dobrodošli u B92 lajv blog!

Možda vas zanima

Podeli: