Turk Telekom – Partizan 77:72

Košarkaši Partizan poraženi su od Turk Telekom sa 77:72 u petom kolu grupe C Evrokupa.

 (28:14, 18:18, 16:20, 15:20)
  TTK   PAR  
  77 : 72  
Tabela grupe C:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
KRAJ!
Partizan je doživeo i šesti poraz u svim takmičenjima. Ovoga puta Turk Telekom je bio bolji od crno-belih sa 77:72. Ono što je važno je da je Partizan smanjio zaostatak u završnici meča jer se gleda koš razlika na kraju.
IV čet: Još malo je ostalo do kraja
39' Vanja Marinković pogađa za dva poena, a potom Gebrijel vraća dvocifrenu prednost, 74:64. Do kraja meča je ostalo nešto manje od 90 sekundi.
IV čet: Partizan samo uz čudo do preokreta
38' Do kraja meča ostalo je još dva i po minuta. Lopta je za Partizan, nakon što su se odbranili. Lendejl je promašio trojku i na 2:07 crno-beli gube sa devet poena.
IV čet: Poslednja tri minuta
37' Dobra odbrana Partizana, međutim Veličković je promašio otvorenu trojku za -6. Arslan je pogodio oba bacanja, 71:60. Novica Veličković postiže dva slobodna bacanja, 71:62.
IV čet: Partizan polako smanjuje zaostatak
36' Kembel je napravio faul nad Pejdžom, koji je pogodio oba bacanja, 67:60. Arslan je pogodio za dva poena, 69:60.
IV čet: Mogu li crno-beli do priključka?
35' Odlična odbrana Lendejla nad Štimcem, koji je promašio za dva iz teške pozicije. Markus Pejdž pogađa pod faulom, 66:58. Janković je došao do of. skoka, ali je potom napravio faul u napadu.

Potom je Janković dobio tehničku grešku... Bacanje je pogodio Kembel, 67:58. Za Jankovića je meč završen jer je u prvom poluvremenu dobio nesportsku.
IV čet: Još malo vremena je ostalo do preokreta
34' Nismo videli mnogo pogodaka na obe strane u četvrtoj deonici. Arslan je promašio trojku i crno-beli su u napadu. Pejdž je izgubio loptu.

Štimac je pogodio jedno bacanje, 66:54, a potom Lendejl zakucava za 66:56.
IV čet: Partizan propustio šanse
33' NIje uspeo Marinković da pogodi trojku, ali zato jeste Silvan Lendsberg, 65:52. Nekoliko prilika su imali crno-beli. Marinković posle tajm-auta poentira za dva, 65:54.
IV čet: Partizan teško do koša
32' Nekoliko prilika su imali crno-beli da dođu do jednocifrenog zaostatka, međutim nisu uspeli. Ovoga puta je promašio Janković. Lendsberg je promašio za dva, a Štimac je posle ofanzivnog skoka napravio korake.
IV čet: Počela poslednja deonica
31' Prvi napad imaju domaći. Štimac nije uspeo da pogodi iz teške situacije. Ni Lendejl nije bio precizan. Kembel je takođe promašio. Tvrdo na početku 4/4.
III čet: Poslednji minut
30' Dobra odbrana Partizana, koji se ponovo odbranio. Ipak, Nikolić gubi loptu i poslednji napad imaju domaći. Ponovo su se crno-beli odbranili i pred poslednju deonicu rezultat je 62:52.
III čet: Serija Partizana 10-0
29' Marinković i Lendejl režiraju povratak Partizana. Trener Telekoma morao je da zatraži tajm-aut posle pogotka Australijanca, 62:52.
III čet: Marinković pogađa trojku
28' Jedini raspoložen u dresu Partizana je Vanja, koji je precizan za tri, 62:45. Crno-beli odigrali su dobru odbranu, a Lendejl je pogodio oba bacanja, 62:47.
III čet: Telekom održava prednost
27' Džok Lendejl igra slab meč. Centar iz Australije izgubio je loptu i onda pripada domaćim košarkašima. Turen to kažnjava pogotkom za tri poena, 62:42.
III čet: Štimac dobar na meču
26' Vladimir Štimac pogodio je za dva poena, 59:42. Partizan nije iskoristio napad. Na drugoj strani crno-bele čašćava Štimac koji je napravio faul u napadu. Lendejl je promašio oba bacanja.
III čet: Partizan ne može do jednocifrenog zaostatka
25' Ti Džej Kembel promašio je trojku, loptu je uhvatio Janković. Si je promašio zicer, a Gagić je došao do ofanzivnog skoka, nakon čega je fauliran. Centar Partizana pogodio je jedno bacanje, 57:42.
III čet: Bešiktaš odgovorio trojkom
24' Četin pogađa za tri poena, a onda Vanja greši i Ti Džej Kembel je precizan van linije 6,75, 57:39. Matović je morao da zatraži tajm-aut.
III čet: Bolja igra crno-belih
23' Gebrijel je promašio trojku, a potom je Veličković iznudio faul pod košem domaćih igrača. Nikolić u nastavku akcije pogađa uz faul, 51:37. Marinković krade loptu i pogađa, 51:39.
III čet: Loši napadi Partizana
22' Na početku drugog minuta Marinković pravi faul u napadu. Kembel je odlično asistirao Štimcu koji je lako poentirao, 51:32.

Gagić postiže prve poene za Partizan u nastavku, 51:34.
III čet: Počelo je drugo poluvreme
21' Prvi napad u drugom poluvremenu ima Partizan. Entoni Braun je promašio trojku, a onda ni Novica nije pogodio pod košem. Kembel pogađa za tri, 49:32.
Statistika Turk Telekoma posle 20 minuta
Gebrijel predvodi Telekom sa 13, dok je Lendsberg ubacio devet.

Foto: Screenshot/Eurocup
Statistika Partizan posle 20 min
Najefukasniji je Marinković sa 14 poena, dok je Pejdž ubacio sedam.

Foto: Screenshot/Eurocup
POLUVREME
Posle dvadeset minuta igre Turk Telekom vodi sa 46:32. Presudna je prva čevrtina, odnosno otvaranje meča. Crno-beli su tada ispustili priključak, potom su uspeli da se vrate u drugoj deonici, ali to je dovoljno za samo -14.
II čet: Poslednji minut prvog poluvremena
20' Marinković je promašio trojku, Partizan je došao do ofanzivnog skoka, ali je Nikolić izgubio loptu. Potom je fauliran Kembel, koji je pogodio oba bacanja, 46:30.

Na 16 sekundi do kraja Marinković je fauliran, nakon čega je pogodio oba bacanja, 46:32.
II čet: Partizan na pristojnom zaostatku
19' Markus Pejdž smanjio je na -12, 42:30. Lendejl faulira Štimca, koji je pogodio oba bacanja, 44:30. Pejdž je promašio trojku.
II čet: Bolja igra Partizana
18' Lendejl pogađa za dva poena, 40:26. Partizan je odbranio napad, a onda je Marinković na drugoj strani poentirao i Telekom je morao da zatraži tajm-aut, 40:28.
II čet: Crno-beli propustili šansu da smanje zaostatak
17' Marinković je promašio trojku, lopta se odbila do Brauna, a potom Nikolić šalje loš pâs ka Pecarskom koji gubi loptu. Braun je napravio faul i izašao iz igre. Dva bacanja je pogodio Lendsberg, 39:31.

Aleksej Nikolić pogađa za tri poena, 39:24. Sjajan, tečan, napad Partizana i crno-beli smanjuju na -15.
II čet: Partizan bolji u odbrani
16' Dobra odbrana Partizana, Pecarski je pokupio defanzivni skok. Ipak, Lendejl ne pogađa. Nikolić igra dobru odbranu nad Kembelom i lopta pripada crno-belima.
II čet: Marinković smanjuje zaostatak
15' Braun faulira Pekera, koji je ponovo promašio oba bacanja. Pejdž je promašio šut za dva poena. Arslan nije pogodio za tri.

Vanja Marinković pogađa trojku za 37:21.
II čet: Konačno koš Partizana
14' Peker je na liniji za slobodna bacanja i promašio je oba. Pejdž iz prodora poentira za 35:16. Kako je Partizan brzo ispunio bonus, igrači Telekoma šutiraju bacanja, Peker je pogodio oba, 37:16.
II čet: Očajna igra crno-belih
13' Turen je blokirao Lendejla, a onda je Pecarski faulom ispunio bonus Partizana. Peke poentira za 35:14, a Braun maši otvorenu trojku.
II čet: Veliki zaostatak crno-belih
12' Lendsberg pogađa dvojku, 33:14. Sve ulazi turskom timu u koš. Crno-beli nisu iskoristili napad. Lendsberg je promašio oba bacanja.

Očajan napad Partizana, ali ni Telekom ne pogađa.
II čet: Telekom dobro kreće 2/4
11' Turen pogađa trojku, raste prednost Telekoma, 31:14. Nikolić je promašio trojku, dok Gagić nije bio precizan pod košem.
I čet: Poslednji minut
10' Partizan nije uspeo da pogodi preko Novice Veličkovića. Štimac je napravio faul u napadu. Entoni Braun promašio je iz teške situacije.

Sonsrma uspeo je da pogodi uz faul na isteku prve deonice, 28:14. Partizan gubi sa 14 poena razlike posle deset minuta.
I čet: Bolja igra Turk Telekoma
9' Lendsberg pogađa za dvocifrenu prednost turskog tima, 25:14. Aleksej Nikolić nije pogodio za tri poena, dok je Rade Zagorac obezbedio crno-belima novi napad.
I čet: Gebrijel sve pogađa
8' Gebrijel pogađa svoju treću trojku za 23:14. Gagić je promašio za dva poena, a prvi put na terenu je Entoni Braun. Ovo je debi Amerikanca za Partizan.

Zagorac je promašio šut za tri poena.
I čet: Marinković preko ruke
7' Posle tajm-auta Marinković pogađa trojku, 17:12. Nova trojka Gebrijela za 20:12, na drugoj strani Zagorac smanjuje na -6, 20:14.
I čet: Lendsberg uz zvuk sirene
6' Si je smanjio na -3, a potom je Silven Lendberg pogodio na isteku napada za 14:9. Partizan nije iskoristio napad.

Keni Gebrijel pogađa trojku i crno-beli su pozvali tajm-aut, 17:9.
I čet: Štimac pravi dosta problema
5' Vladimir Štimac jači je od Lendejla i stvara mu dosta problema. Ovoga puta je iznudio faul i srpski košarkaš pogađa jedno bacanje, 12:7.
I čet: Partizan uhvatio ritam
4' Markus Pejdž odgovara pogotkom van linije 6,75, 9:5. Kembel pogađa za 11:5. Si odgovara na drugoj strani, 11:7.
I čet: Partizan loše ušao u meč
3' Posle pogotka Štimca rezultat je 6:0. Konačno koš za crno-bele, postiže ga Marinković, 6:2.
I čet: Bolji start Turk Telekoma
2' Marinković pravi faul nad Štimcem. Lendsberg je promašio trojku, a Lendejl je uhvatio loptu pod obručem. Crno-beli ponovo nisu poentirali.

Šut za tri poena promašio je i Vanja Marinković – Partizan dva minuta bez poena.
I čet: Utakmica je krenula
1' Prvi napad na utakmici imaju košarkaši Partizana. Odmah problemi sa satom u Ankari. Crno-beli su izgubili loptu.

Keni Gebrijel je poentirao za dva poena, potom crno-beli nisu iskoristili napad, dok je Kembel na drugoj strani pogodio uz faul, 4:0.

Posle gledanja snimka sudije su dosudile nesportski faul Jankoviću. Kembel je promašio bacanje, ali lopta ostaje u posedu domaćina.
U utorak su odigrana dva meča ove grupe
Valensija je savladala Trento sa 87:66, dok je ASVEL pred domaćom publikom savladao Zenit iz Sankt Peterburga, 89:68.

Opširnije pročitajte OVDE.
Tabela grupe C:
1. Valensija 5 4 1
2. ASVEL 5 4 1
3. Zenit Sankt Peterburg 5 3 2
4. Trento 5 1 4
5. Partizan 4 1 3
6. Turk Telekom 4 1 3
Dobrodošli!
U nastavku ovog bloga ispratite s nama meč između Turk Telekoma i Partizana.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: