Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.01.2024.

21:30

Jago Zvezdi zacementirao prvu poziciju, Partizanu ostala nada

Košarkaši Crvene zvezde poebdili su Partizan 88:86 u 18. kolu ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Jago Zvezdi zacementirao prvu poziciju, Partizanu ostala nada
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Bila je ovo 16. pobeda za crveno-bele, kojomm su gotovo sigurno osigurali prvo mesto na tabeli, dok je Partizan upisao peti poraz u regionalnom takmičenju i ostaje mu nada da se domogne liderske pozicije.

Ekipa Janisa Sferopulosa odlično je počela meč, nizom od tri trojke potpuno je poremetila Partizan, kom je bilo potrebno vremena da dođe do prvih poena.

Veći deo meča iamla je potpunu kontrolu, vodila sa najvećom razlikom od 21 poena, ali ekipa Željka Obradovića u drugom poluvremenu pokazala pravo lice.

Istopili su zaostatak, uveli meč u dramatičnu završnicu, došli na poseb razlike, ali je na kraju Jago do Santos bio junak Zvezde, čijim poenima je domaćin obezebdio trijumf.

Zvezdu su do pobede predvodili Adam Hanga sa 15, Džoel Bolomboj sa 14, Jago Dos Santos sa 13, Nemanja Nedović sa 11 i Rokas Giedraitis sa 10 poena.

Najefikasniji kod Partizana bili su Džejms Naneli sa 19, Frenk Kaminski sa 18, Kevin Panter sa 14 i Zek Ledej i Aleksa Avramović sa po 13 poena.

Zvezda je tokom čitave prve deonice bila u prednosti, najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena. Crveno-beli su ubacili pet trojki iz sedam pokušaja u tom delu igre.

Nakon minut igre u drugoj četvrtine, Zvezda je posle poena Nedovića i Hange stigla do maksimalnih 17 poena prednosti (32:18). Zvezda je nastavila sa boljom igrom i sredinom druge deonice stiga do 21 poena prednosti.

U završnici se Partizan malo trgnuo, smanjio razligu na 14 poena, ali, nakon što su sudije u poslednjoj sekundi prvog poluvremena dosudile faul Trifunovića nad Teodosićem pri šutu za tri, crveno-beli su na odmor otišli sa plus 17 (55:38).

Prvo poluvreme je proteklo u velikom broju čarki među igračima i trajalo je više od sat vremena.

Partizan je sa mnogo više energije ušao u nastavak meča, i polovinom trećeg dela uspeo da smanji prednost Zvezde na 11 poena (57:46). Zvezda je odgovorila i trojkama Giedraitisa i Nedovića vratila prednost na plus 17.

Sredinom četvrte četvrtine nakon vezanih trojki Kaminskog, Pantera i Avramovića Partizan je prišao na osam poena zaostatka (73:81). Na minut i 25 sekundi do kraja Partizan je posle poena Pantera prišao na minus četiri (79:83).

Na 20 sekundi do kraja, Partizan je na minus tri imao napad, Jago je faulirao Avramovića, a on je jednom bio precizan i Zvezda je na 17 sekundi do kraja imala napad i dva poena prednosti. Nakon promašenog slobodnog bacanja Nedovića, Naneli je fauliran pri šutu za tri pone i na 11 sekundi do kraja doneo izjednačenje crno-belima.

Jago je postigao koš četiri sekunde pre kraja, Avramović je sa druge strane pokušao sa pola terena ali bezuspešno i crveno-beli su odneli pobedu.

Zvezda je prva na tabeli sa 16 pobeda i dva poraza, a Partizan je na drugom mestu sa 13 pobeda i pet poraza.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati Budućnosti, dok će Partizan dočekati Split.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu