Nova vest
Košarka

Utorak, 06.06.2023.

13:39

Scenario za košarkaško finale: Vembanjama čeka Obradovića na "Šatrijeu"?

Jedan od finalista Metropolitan ima problem kapaciteta svoje hale (2.800) pa traži alternativno rešenje za seriju sa Monakom.

Izvor: B92

Autor:B92

Scenario za košarkaško finale: Vembanjama čeka Obradovića na
Foto: Profimedia

Jedna od nekoliko ideja rukovodstva kluba iz pregrađa Pariza je da kao domaćin mečeve igra na stadionu koji se nalazi u okviru teniskog kompleksa na Rolan Garosu, "Filip Šatrije" - što bi bilo krajnje interesantno rešenje za košarkaško finale.

Metropolitan, za koji igra senzacionalni Viktor Vembanjama, u polufinalu je eliminisao evroligaša Asvel, te je i interesovanje navijača za seriju protv Monaka sada toliko da hala "Marcel Cerdan" u pregrađu Pariza (2.800 mesta) ne može da odgovori potrebama kluba za finale.

"Šatrije", na kojem će u nedelju biti završene teniske borbe na Rolan Garosu, pruža daleko veći komfor - 15.000 mesta.

Otud se kod ljudi u Metropolitanu ovaj objekat i pojavio kao opcija pred utakmice sa Obradovićevim timom.

Metropolitan će prva dva meča serije (koja počinje 10. juna) igrati na strani, a dva domaća meča 15. i 17. juna na svom terenu - zasad se ne zna gde će to biti.

"Šatrije nam je još jedna opcija. Čekamo odgovor Teniske asocijacije koja mora da vidi da li je izvodljivo da se u brzom roku ukloni sva oprema koja je tamo zbog mečeva na Rolan Garosu. Više informacija dobićemo sutra ali postoji ideja da igramo tamo. Za sada, ostaje opcija da igramo u našoj hali i ona je najrealnija u ovom trenutku, ali videćemo", rekao je predsednik Metrpolitana Alan Buvar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve