Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.02.2023.

08:35

Ne pomaže ni Kampaco – Argentina bez Mundobasketa! VIDEO

Košarkaši Argentine, aktuelni vicešampioni sveta, neće igrati na sledećem Svetskom prvenstvu!

Izvor: B92

Autor:B92

Ne pomaže ni Kampaco – Argentina bez Mundobasketa! VIDEO
Foto: Profimedia

Argentina je ispustila 17 poena prednosti u trećoj četvrtini i porazom od Dominikanske Republike 79:75 ostala bez Mundobasketa.

Dominikanu je predvodio 19-godišnji Hean Montero sa 22 poena, 18 u poslednjoj četvrtini, uz nekoliko ključnih koševa u završnici meča i odveo svoju zemlju na SP posle 36 godina.

Argentini nije pomoglo što je u svom sastavu imala nekoliko zvezda koji igraju u Evropi – Gabrijela Deka, Nikolasa Laprovitolu i Fakunda Kampaca.

Dek je postigao 27 poena (10/15 iz igre), Kampaco, Laprovitola i Markos Delija po 10, ali su Argentinci ispali iako su vodili 61:44 dva minuta pre kraja treće četvrtine.

Dominikana je u ta dva minuta nadoknadila sedam poena zaostatka, nastavila da pogađa, dok je limitirala Deka, Kampaca i Laprovitlu na svega osam poena u poslednjoj četvrtini, pa na dva minuta pre kraja stižu do izjednačenja.

Nakon polaganja Viktora Luisa za preokret u poslednjem minutu, Laprovitola je promašio oba slobodna bacanja, dok na drugoj strani Eloj Vargas pogađa otvoreno polaganje i rešava meč 19 sekundi pre kraja pred 8.000 nemih Argentinaca.

Argentina će prvi put od 1982. i devet uzastopnih nastupa propustiti Svetsko prvenstvo, i to nakon što su na prethodnom osvojili srebrnu medalju u Kini.

"Nismo ih nokautirali i sumnja je počela da se uvlači. Ovo je težak udarac. EMotivno, nismo mogli da se vratimo posle izjednačenja. Biće bolno gledati SP na televiziji. Ovo je moja odgovornost",
rekao je selektor Argentine Pablo Priđoni.

Pored Kanade, Dominikanske Republike i Venecuele iz ove grupe, plasman na Svetsko prvenstvo sa tla Amerike obezbedili su i SAD, Portoriko, Meksiko i Brazil kao najbolji četvoroplasirani tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu