Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.01.2023.

18:00

Partizan se mučio pa razbio Mornar

Košarkaši Partizana pobedili su Mornar rezultatom 92:74 u 17. kolu ABA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan se mučio pa razbio Mornar
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana pobedili su u gostima ekipu Crvene zvezde u evroligaškom derbiju, pa su dva dana kasnije na istom parketu "Pionira" nadigrali Mornar.

Crno-beli su izašli bez nekih bitnih igrača (odmarali su Egzum i Lesor, a Panter slabo igrao) i posle malo turbulencija uspeli da dođu do nove pobede.

Mornar je bolje počeo ovu utakmicu – tri vezane trojke od čega je jednu postigao i bivši igrač crno-belih, Gregor Glas.

Željko Obradović je rano morao da zove tajm-aut, bio je ljut na svoje izabranike koji su lako primali poene, ali su uz Papapetrua (13 vezanih poena) i Brodzijanskog stigli do izednačenja, pa i vođstva, 24:23.

Potom su Avramović i Ledej postigli neke poene za 28:26 na kraju prvog kvartala, da se priključili i Smailagić i Naneli, ali je Mornar ponovo iskoristio loše minute i vratio se u meč.

Nekoliko otvorenih šuteva i nekoliko lakih poena na obruču uz još par grešaka Partizana i novi zaostatak, a onda egal na poluvremenu 41:41.

Mornar nema čega da se stidi, igrao je koliko je mogao i tek u ovoj trećoj deonici je Partizan uspeo da stvori kakvu takvu prednost. Avramović je imao odličnu rolu u tim momentima, a pamti se i atraktivno zakucavanje Trifunovića za 55:49.

Stekli su crno-beli tada maksimalnih +9 i usledilo je novo opuštanje pa je Obradović pri rezultatu 60:57 morao da pozove još jedan tajm-aut. Rutinsko odrađivanje posla videlo se u poslednjoj četvrtini gde Partizan uglavnom drži visoku prednost, a u durgom delu deonice dvocifrenu i na kraju ubedljivo slavi sa 92:74.

Najefikasniji je bio Papapetru sa 19 poena, 15 je imao Smailagić, 14 Ledej, 13 Avramović, 10 Anđušić i 9 Trifunović.

Mornar je predvodio Gregor Glas sa 20 poena, dok je Kris Džons ubacio 15, a Vujačić 9.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d