"Ako ne planiraš da vodiš Tea – onda ga ne zoveš"

Član stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa Dejan Milojević jedan je od onih koji je komentarisao "precrtavanje" Miloša Teodosića sa reprezentativnog spiska.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Nekadašnji trener Mege i Budućnosti je gostovao u "Košarkaškom podkastu sa Lukom i Kuzmom" kada je izneo svoje gledište kada je ova situacija u pitanju.

"Ne znam razlog zašto je Teo otpao i šta se desilo. Treba da poštujemo ono što je uradio i da se prema njemu odnosimo sa poštovanju. Ako ne planiraš da vodiš Tea, onda ga ne zoveš. Dakle, ne zoveš ga na pripreme, pa ga skratiš. Ne znam šta se desilo, jedino ako je Teo ne znam šta napravio, mada mi ne deluje kao takav tip", rekao je Milojević.

Milojević je dobro upoznat sa selektorom Srbije Svetislavom Pešićem, a s obzirom na to da je i sam bio deo njegovih selekcija.

"Karija znam, bio sam 2001. godine u reprezentaciji kod njega, bio bih verovatno i 2002. nego sam se povredio. To je radio i tada, 2001. je podmladio reprezentaciju. Još su igrači bili aktivni i u dobroj formi. Lukovski, Berić i Lončar, mnogo igrača, nije nikoga zvao. Ta reprezentacija je bila dominantna. Čak 2002. je napravio jedan potez neuobičajen, sličan ovom. Tada je 2001. Šćepa (Vlado Šćepanović prim.aut.) bio naš najbolji igrač finala, a vraćen je sa priprema za Svetsko prvenstvo. To što je uradio tada, uradio je i sa Teom", dodao je Milojević.

Još jednom je potvrdio svoj stav.

"Bez umanjavaja doprinosa Šćepe, Teo je isto dao mnogo reprezentaciji. Kao što tada Šćepa na taj način nije trebalo da bude sklonjen, nije trebalo ni Teo po mom mišljenju. Kažem, ako ne računaš, hoćeš da podmladiš reprezentaciju, bilo koji razlog – onda ga ne zoveš", zaključio je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.