Nova vest
Košarka

Sreda, 20.07.2022.

15:05

Boriša Simanić našao klub u Španiji

Srpski košarkaš Boriša Simanić karijeru nastavlja u španskoj Endesa ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Krilni košarkaš iz Ljubovije potpisao je ugovor sa Saragosom do kraja predstojeće sezone.

Bivši igrač Srbije u Španiju odlazi posle sezone u Megi u kojoj je prosečno beležio 12,8 poena uz 4,3 skokova po meču u ABA ligi.

Prošao je sve mlade reprezentativne selekcije, a prethodnih nedelja je igrao u NBA Letnjoj ligi gde je na četiri utakmice za Jutu Džez imao prosek od 4,7 poena uz 4,5 skokova.

"Simanić je 'otvorena četvorka', mlad je sa evroligaškim iskustvom iz Zvezde. U pitanju je tip igrača s kojim možemo da 'otvorimo' teren jer sa lakoćom šutira trojke. Osim toga, sviđa nam se njegov atletizam i raspon ruku, tako da će nam pomoći u napadu gde poentira sa distance i iz driblinga u jedan na jedan duelima, kao i u odbrani gde donosi visinu i dobar osećaj za blok. Ukratko, to je igrač za koga mislimo da će dobro da upotpuni Dina Radončića (startna četvortka), s obzirom da su igrači različitog profila na istoj poziciji, pa ćemo moći da podjednako koristimo obojicu. Nadam se da će se dobro prilagoditi timu i konkurenciji"
, rekao je sportski direktor Saragose Toni Muedra.

Saragosa je prošle sezone jedna izbegla eliminaciju iz Endesa lige, sa učinkom 12-22 imala je pobedu više od pretposlednje Andore, a dve od poslednjeg Burgosa koji su eliminisani u niži rang.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu