Nova vest
Košarka

Utorak, 12.07.2022.

16:45

Jović: Nisam verovao da razgovaram sa njim

Srpski košarkaš Nikola Jović, pričao je o tome koliko mu je igranje u ABA ligi pomoglo da stigne do NBA lige, gde ga je ovog leta draftovao Majami.

Izvor: MT

Autor: MT

Jović: Nisam verovao da razgovaram sa njim
Foto: Profimedia

Bivši prvotimac Mege istakao je da je nastupima u regionalnom takmičenju stekao nephodno iskustvo bez kojeg ne bi mogao da ispuni svoj san i zaigra u najjačoj ligi na svetu.

"ABA liga mi je mogla mnogo na mom putu do NBA lige. U tom takmičenju nastupaju iskusni igrači i baš to sticanje iskustva mi je najviše pomoglo. Tu ima mnogo dobrih ekipa i pojedinaca, a ja kao dečko od 18 godina sam dobio priliku da igram, što mi je bilo od velike pomoći", rekao je Jović.

Novi član Majamija je otkrio i kakav je bio osećaj kad je pvi put pričao sa trenerom Petom Rajlijem i šta očekuje od svoje debitantske godine u Americi.

"Nisam verovao da razgovaram sa njim. Kad sam došao u Majami i prvi put pričao sa takvom legendom bio sam preponosan na sebe i na sve što sam uradio u karijeri. Majami je pravi tim, velike istorije, poznati po tome što stvaraju igrače i mnogo mi se sviđa što sam ovde", istako je Nikola Jović.

Inače, Jović se nalazi na širem spisku selektora Svetislava Pešića za Evrobasket.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve