Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.05.2022.

09:15

Partizan u Podgorici juri prvo finale posle devet godina

Košarkaši Partizana i Budućnosti igraće u Podgorici drugu utakmicu polufinala ABA lige.

Izvor: RM

Autor: RM

Partizan u Podgorici juri prvo finale posle devet godina
Foto: ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanoviæ

Partizan vodi sa 1-0 u polufinalnoj seriji i ukoliko trijumfuje u "Morači" ostvariće prvi plasman u finale ABA lige nakon 9 godine i Fajnal-fora u Laktašima.

Partizanu neće biti lako protiv Budućnosti. Poznato je da Podgoričani na svom terenu u ovakvim utakmicama teško gube, pa je pred ekipom Željka Obradovića zahtevan zadatak.

Crno-beli su ove sezone tri puta igrali protiv Budućnosti, uključujući i prvi polufinalni meč. U sve tri utakmice Partizan je slavio.

Budućnost neće moći da računa na Vilija Rida koji je završio sezonu zbog povrede još pre par nedelja i to je veliki hendikep za tim koji sa klupe vodi Aleksandar Džikić.

"U plej-ofu ovog takmičenja povoljan rezultat se ostvaruje ako se igra čvrsto, ako se igra sa puno energije, sa upornošću i željom", rekao je Džikić.

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da njegovu ekipu očekuje teška utakmica u Podgorici, ali da njegova ekipa ide sa ambicijama da odigra dobro.

Druga utakmica polufinala ABA lige igra se u nedelju sa početkom u 20:30.

Ukoliko Budućnost trijmfuje, igraće se treća utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve