Nova vest
Košarka

Petak, 13.05.2022.

14:00

Furnijea ne zanima mnogo toga – sem zlata sa reprezentacijom

Francuski košarkaš Evan Furnije kaže da je željan zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

Izvor: LN

Autor: LN

Furnijea ne zanima mnogo toga – sem zlata sa reprezentacijom
EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Furnije je nedavno sa Njujork Niksima završio svoju desetu NBA sezonu i sada su mu oči usmerene na Evrobasket 2022.

"Gladan sam ovoga. Baš sam gladan. To mi je jedan od ciljeva u karijeri, ne možete da zamislite koliko želim da donesem kući što više medalja. Kada igrate za svoju zemlju dajete sve od sebe i želite da obradujete tim i navijače", kazao je Furnije.

Pre oko godinu Francuska je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila srebro, pa je Furnije još jednom ostao bez zlata, pošto pored toga ima tri bronze sa svetskih i evropskih prvenstava.

"Prošlog leta je bilo lepo osvojiti srebro, ali ja razmišljam o tome kolika će to biti sreća ako se osvoji zlato. To je glavni cilj, to je 'šlag na tortu'. Imam 29 godina i želim da to doživim više put do kraja karijere. Zbog toga svakog leta igram za reprezentaciju", jasan je iskusni bek.

Francuzi će biti bez dva izuzetno iskusna igrača, Nikole Batuma i Nanda de Koloa, ali Furnijea to ne brine.

"Dva veoma iskusna igrača neće biti tu, ali ćemo pronaći način da to kompenzujemo. Rudi Gober i ja ćemo biti vođe i imaćemo mnogo mladih momaka koji će dobiti priliku da pokažu šta umeju. Tu su Teo Maledon, Kilijan Hejs i mnogi drugi. Imamo mnogo kvalitetnih i talentovanih igrača. Neko kao Timoti Luvavu-Kabaro će biti prirodna zamena za Batuma, na primer", podvukao je Furnije.

Francuska će Evrobasket početi u Kelnu u grupi sa Nemačkom, Litvanijom, Mađarskom, BiH i Slovenijom.

EP u košarci se igra od 1. do 18. septembra, a na njemu učestvuje i Srbija koja je u grupi sa Češkom (domaćin), Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve