Nova vest
Košarka

Subota, 19.02.2022.

19:45

B92.net na Kupu Koraća: "Đavolja zakucavanja" i Radonjićevih 300

Posle odigranih četvrtfinala i prvog polufinala Kupa Radivoja Koraća nije bilo nikakvih iznenađenja.

Izvor: SS

Autor: SS

B92.net na Kupu Koraća:
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Svi favoriti su opravdali taj epitet u prva dva dana, a onda je i Crvena zvezda nadigrala Megu za plasman u novo finale.

Tamo će u nedelju sačekati boljeg iz duela Partizana i FMP-a koji se u niškoj dvorani "Čair“ igra ove večeri od 21.00.

Nišlije su se ponovo prikazale kao srdačni domaćini, uvek spremni da pomognu ili pozovu nekoga da to učini. Iako nije bilo baš najlakši način doći do unapred odobrene novinarske akreditacije, niti kasnije mesta u press centru.

Potpisnik ovih redova nešto posle podneva morao je da napravi nekoliko krugova oko dvorane i zakuca na nemali broj vrata "samo“ kako bi dobio informaciju da se akreditacije dele tek neposredno pred utakmicu.

Kao da su organizatori još uvek "spavali“...

Ni pred početak meča nije bilo lako prići dvorani, jer je već počeo ulaz za navijače i sve ostale učesnike prvog polufinalnog meča.

Ipak, sve je kasnije išlo dosta bolje, a umesto uobičajenih plastificiranih press oznaka na kanapčetu, dobili smo narukvice.

Dosta praktičniji način za "obeležavanje“, poput onih u "ol-inkluziv“ hotelima, a i više nema šta da "davi oko vrata".

U prvom polufinalu prisustvovali smo veoma ubedljivoj igri Crvene zvezde, koja je rezultatom 72:53 nadigrala Megu i plasirala se u veliko finale.

Zvezda je pokazala da ima dovoljno „goriva u rezervoaru“ i da, uprkos snažnom startu Mege u prvoj deonici, može odmah da odgovori, te deklasira rivala u naredne tri četvrtine.

Bio je to jubilej – 300. pobeda Dejana Radonjića kao trenera crveno-belih. Nije mala stvar...

Sjajan utisak u Nišu ostavili su "Dunking devilsi“, slovenački "Harlemovci“ koji su izvodili akrobacije u poluvremenu i zadivili nišku publiku.

Leteli su kroz dvoranu i bilo je zaista impresivno videti kako izvode poteze koji možda izgledaju lako, ali su sve samo to nisu.

"Đavolja zakucavanja“ imaju svoju akademiju u Ljubljani i uverili smo se na licu mesta zbog čega su sve više svetski poznati zabavljači.

Sledi drugi polufinalni meč između Partizana i FMP-a gde se nadamo malo neizvesnijem meču, pošto je u dosadašnjih pet na turniru sve bilo poznato mnogo pre kraja.

Sve kao uvod u veliko finale za koji je, već sada je poznato, dvorana rasprodata.

Iz Niša za B92.net – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve