Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.09.2021.

17:00

Obradović počeo pobedom – Zadar umalo šokirao Partizan

Košarkaši Partizana pobedili su Zadar rezultatom 78:73 u poslednjoj utakmici prvog kola ABA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Obradović počeo pobedom – Zadar umalo šokirao Partizan
Foto: ABA/Zadar/Zvonko Kucelin

Partizan je na najbolji način počeo novu sezonu – pobedom.

Rezultatom 78:73 su srušili Zadrane u "Dvorani Krešimir Ćosić" u zanimljivoj utakmici sa dramatičnom završnicom.

Utakmica je počela jednim od najbržih ali-up zakucavanja u istoriji ABA lige, pošto je Uroš Luković lako poentirao uz faul.

Lepo su počeli Zadrani, ali je potom Kevin Panter sa četiri brza poena Partizanu doneo vođstvo, a ubrzo je stigla i prva trojka i to preko Uroša Trifunovića za prednost 11:8.

Mučio se Partizan u odbrani, dozvoljavali su veliki broj ofanzivnih skokova, posle kojih je Zadar uglavnom poentirao, a domaći tim je imao i odličan procenat šuta pa je posle tri brze trojke poveo sa 21:18, a prvi kvartal je završen sa 21:21.

Druga četvrtina je počela sjajno za Partizan – trojkom Radeta Zagorca, ali je veoma brzo Zadar uzvratio preko Dominika Mavre. Ovo su bili sjajni momenti novog kapitena Partizana koji je bio bez promašaja u prvom poluvremenu, a poenima iz ofanzivnog skoka je Partizan vodio sa 30:26.

Nastavili su da greše crno-beli, pa im je na tajm autu na to ukazao trener Željko Obradović... Po povratku na parket su njegovi izabranici delovali zbunjeno, ali su se brzo konsolidovali i poveli sa 40:30, da bi na poluvremenu na semaforu stajalo 42:34.

Zadar je već na startu drugog poluvremena nagovestio bolje minute i uspeo da smanji prednost Partizana na 44:40, pa se Smailagić potrudio da im se mini serija prekine i režira novu za vođstvo, 50:40.

Jordano je bio šuterski sjajno raspoložen i pogodio četvrtu trojku iz levog ćoška, ali su izgubljene lopte Zadra ipak bile previše pošto je 14. izgubljena nakon te trojke i pred ulazak u poslednju deonicu bilo 60:54 za Partizan.

Partizan nije mogao bez drame. Zadrani su još jednom posle ofanzivnog skoka poentirali za 62:61, a Partizan prodisao nakon nesportskog faula Junakovića, pa se onda javio Dalas Mur koji je pogodio neke jako važne šuteve za crno-bele, a posle pete trojke Jordana na semaforu je stajalo 69:67 za Partizan.

Nedugo potom Zadar dolazi do izjednačenja, pogodio je Mavra da bi to anulirao Dalas Mur svojom novom trojkom i na taj način pogurao Partizan ka pobedi koja je na kraju meča glasila 78:73.

Najefiaksniji je bio Vuković sa 16 poena, a u redovima Partizana istakli su se Panter i Mur sa po 14 poena.

Utakmicu Zadar – Partizan mogli ste da pratite tekstualno u LIVE BLOGU B92.net.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

199 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d