CSKA Moskva postaje beskućnik?

Košarkaški klub CSKA iz Moskve na kraju ove sezone bi mogao da se preseli u neki drugi grad, najavio je predsednik Andrej Vatutin.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Aktuelni dom "Armejaca", dvorana "Aleksandar Gomeljski", biće srušena u junu, budući da je u posedu ruskog Ministarstva odbrane.

Na tom mestu biće izgrađena multifunkcionalni kompleks, za sportske, ali i druge profitabilne događaje.

"Različite su nam opcije, a uključujemo i selidbu u drugi grad", izjavio je Andrej Vatutin za ruski "Sport Ekspres".

"Mislim da savršeno razumete koliko košta da se izgradi potpuno nova, moderna arena u Moskvi. Od nule. Da se pronađe mesto, napravi projekat. Čak i za vlasnika CSKA je to mnogo novca, koji bi se neverovatno teško vratio. Sada sve ide u tom smeru da bi CSKA kao klub, i Moskva kao grad, mogli da izgube dosta na reputaciji", rekao je Vatutin.

"Odluka Ministarstva odbrane da sruši Arenu je udarac na život kluba i njegove rezultate", razočaran je Vatutin.

Moguće je da se CSKA preseli u "Megasport" arenu koju trenutno koristi za utakmice Evrolige, ali nije funkcionalna za svakodnevne treninge.

"Verovatno bi najbolje rešenje bilo da završimo sezonu u Megasportu, ali to ne bi bilo moguće sledećeg leta jer nema trenažnih dvorana. U teoriji razmatramo i opciju da radimo na dva ili tri mesta, uključujući kancelarije. Mislim da je činjenica da će CSKA biti beskućnik, da to osrednje kažem, pogrešno. CSKA je nacionalno blago", podvukao je Vatutin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.