Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.11.2020.

17:15

Srpska Amerikanka: Bože, hvala što igram za ovu veliku naciju!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izborila se za plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine na kom će braniti bronzanu medalju.

Izvor: SS

Autor: SS

Default images

Do plasmana na završni turnir izabranice Marine Maljković su stigle pobedama nad Litvanijom i Turskom u Istanbulu, a verovatno najzaslužnija za to je Amerikanka Ivon Anderson.

Devojka koja je izazvala dosta pažnje dolaskom u nacionalni tim Srbije dokazala je ne terenu da je zaista pojačanje, a potom se i oglasila putem Instagrama.

Objavila je tekst u kom se zahvalila na tome što je "postala reprezentativke velike nacije – Srbije".

"Bog me je blagoslovio više nego što sam ikada mogla da sanjam! Izuzetno sam zahvalna na ovoj prilici da predstavljam jednu veliku naciju - Srbiju! Srećna sam što se borim zajedno sa saigračicama i igram za trenera kome verujem i koga neizmerno poštujem. Obećavam vam da ću dati sve od sebe za Srbiju", napisala je Anderson.

Ona je protiv Litvanije ubacila 13 poena, a protiv Turske je postigla 25, od čega nekoliko ključnih u poslednjim sekundama produžetka.

Podsetimo, nedavno je neprikladan komentar o pozivanju Andersonove imala bivši kapiten Srbije, Milica Dabović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve