Zvezda potpisala ugovor sa 11. mladim košarkašem ovog leta

Taletnovani 15-godišnji krilni centar Andrija Vuković, novo je pojačanje Crvene zvezde.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

Jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Evropi imao je ponude iz Španije, Italije i Grčke, ali je, ipak, odlučio da potpiše za crveno-bele.

Zvezda je ostvarila veliku pobedu nakon jednogodišnje administrativne borbe u kojoj su porodica Vuković, i Andrija izrazili želju da košarkaš igra za klub sa Malog Kalemegdana.

Andrija Vuković je rođen 18.01.2005. godine, visok je 205 centimetara i može da igra na pozicijama krilnog centra i centra.

Prošao je mlađe selekcije KK Budućnost sa kojom je osvojio dve titule, a o njegovom velikom talentu svedoči i podatak da je kao znatno mlađi igrač prethodno nastupao u starijim selekcijama KK "Junior" sa kojim je takođe osvojio takođe dve titule.

Vuković je sa Crvenom zvezdom potpisao višegodišnji stipendijski ugovor i predstavljaće ogromno pojačanje za kadetski i juniorski tim KK Crvena zvezda mts, koji je angažmanom Vukovića potpisao i jedanaesti ugovor sa mladim košarkašima ovog leta (Vudragović, Gagić, Gačić, Mišić, Marjanac, Topić, Spasojević, Radovanović, Vučetić, Bogdanović…):

Želim da se zahvalim mojoj Zvezdi što je imala strpljenja za mene u proteklom periodu a nakon što su se pojavile administrativne prepreke za moj prelazak, omogućila mi nastavak školovanja i košarkaški razvoj od maja prošle godine. Sada kada sam registrovan kao igrač Crvene zvezde, mogu reći da su počele da se ostvaruju moje dečačke želje. Jedva čekam da počnem da na parketu branim boje mog voljenog kluba u kom želim da se ostvarim kao igrač i vratim dobrim igrama za sav trud i brigu koju je rukovodstvo kluba pokazalo prema meni” rekao je prilikom potpisivanja ugovora Andrija Vuković.

Andrija Vuković je od srede registrovan u FIBA i KSS i odmah stiče pravo nastupa za Crvenu zvezdu.