Nova vest
Košarka

Sreda, 15.07.2020.

11:20

Zvanično: Beronu dvogodišnji ugovor od Zenita

Bili Beron, doskorašnji košarkaš Crvene zvezde, potpisao je ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga.

Izvor: PT

Autor: PT

Default images

Ruski klub saopštio je da će ugovor biti dvogodišnji, što znači da bi Beron u "Severnoj Veneciji" trebalo da igra do 2022. godine.

Amerikanac je prethodne dve sezone skrenuo pažnju na sebe Evroligašima odličnim partijama u dresu Crvene zvezde.

Beron je za ovo vreme postao i jedan od omiljenih među navijačima kluba s Malog Kalemegdana i zauvek će ostati u crveno-belim srcima.

Amerikanac je sa Zvezdom igrao Evroligu i osvojio domaće prvenstvo i ABA ligu, u kojoj je prosečno beležio 12,4 poena i 2,4 asistencije, dok je u elitnom evropskom takmičenju imao prosečan učinak od 11,6poena i 2,7 skokova.

Beron se u utorak oprostio od navijača napisavši:

"Na današnji dan pre dve godine, potpisao sam za Crvenu zvezdu i to je bilo iskustvo koje nikad neću zaboraviti. Svim navijačima hvala na podršci i hvala što ste mi Beograd učinili drugom kućom".

Pored Berona, u Zenit su ovog leta stigli Kevina Pangos, Arturas Gudaitis, Kej Si Rivers, Aleks Pojtres i Denis Zaharov, dok se spekuliše da bi i Greg Monro mogao da pojača ekipu čiji je sponzor Gazprom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu