Nova vest
Košarka

Sreda, 01.07.2020.

09:50

Pešić najavljuje titule sledeće sezone

Svetislav Pešić, trener košarkaša Barselone, optimističan je povodom naredne sezone.

Izvor: SN

Autor: SN

Pešić najavljuje titule sledeće sezone
EPA-EFE/OMER MESSINGER

Košarkaši Baskonije postali su šampioni Španije nakon pobede nad Barselonom u finalu rezultatom 69:67.

Uprkos porazu, Svetislav Pešić je uveren da će Barselona biti dosta bolja u sezoni 2020/21 i najavljuje napad na najviši plasman.

"Ovaj tim ima kontiniuitet, ima budućnost i izgrađen karakter koji donosi titule. U košarci ne igrate 5 na 0, već protiv ekipa. Izgubili smo utakmicu koju smo želeli da dobijemo. Razočarani smo i tužni, ali znamo da imamo timski rad. Znamo da možemo bolje i ubeđen sam da ćemo naredne sezone osvajati titule", rekao je Svetislav Pešć.

Baskonija je bila šampion, a heroj u pobedi Luka Vildosa, koji je svojim polaganjem doneo titulu, a Kori Hinigs promašio šut za 3 poena.

"Bila je to napeta poslednja utakmica u sezoni, a mi smo bili tako blizu... Ima nekih stvari koje ne možete promeniti i moramo da čestitamo Baskoniji, odigrali su tako dobro", iskren je Pešić.

MVP ACB lige Nikola Mirotić zbog pet ličnih grešaka nije igrao u završnici.

"Dođu tako momenti kada vrhunski igrači uđu u završnicu sa 4 faula i odigraju meč do kraja. Bila je to odluka koju uvek možete kritikovati, a Nikola je još ranije imao problema pa je išao na neke terapije, želeo je da igra, prihvatio je izazov", smatra iskusni stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve