KK Budućnost: Ponovo ćemo čekati šansu iz drugog plana

Košarkaški klub Budućnost saopštio je da ciljevi kluba ostaju isti u narednoj sezoni i da će svoju šansu čekati iz drugog plana.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Kako se navodi, Upravni odbor kluba izrazio je žaljenje što se nijedno takmičenje nije završilo.

"Zaključak je da su ambicije kluba za narednu nepromenjene. Budućnost će se truditi da u narednoj sezoni, po kvalitetu bude medju prvih pet timova i da iz drugog plana čeka svoju šansu, kao što je to bila strategija i prethodne sezone", stoji u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

KK Budućnost ističe da će u narednoj sezoni dati prioritet domaćim igracima, kao i da za prvi tim imaju 10 igrača medju kojima su Džastin Kobs, Nikola Ivanović, Petar Popović, Fedor Žugić, Suad Šehović, Igor Drobnjak, Milić Starovlah, Aleksa Ilić, Danilo i Zoran Nikolic.

"Najveći akcenat je na mladim selekcijama, razvojnom timu i mladim selekcijama Studentskog centra, kao i popularisanju i razvoju košarke u Crnoj Gori. Plan Buducnosti da je da kroz učešće razvojnog tima u ABA ligi i kroz takmičarsku sezonu obezbedi gro crnogorskih kvalitetnih igrača", ističe se i dodaje da je cilj da se u narednih 15 dana obavi razgovor sa stručnim štabom u vezi sa planovima i strategijom.

"Potrebno je da se nadje najbolje rešenje kada je u pitanju stručni štab prvog tima Buducnost i razvojnog tima Studentski centar, kako bi se u naredne tri godine realizovao plan razvojnog centra u sklopu Buducnost sa posebnim fokusom na nove naraštaje i razvoj talentovanih mladih igrača", zaključuje se u saopštenju KK Budućnost.