Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.05.2020.

21:00

"Nepravda – nije lako biti navijač Partizana"

Proslavljeni košarkaš Partizana Miroslav Berić rekao je da trenutno nije lako biti navijač crno-belih.

Izvor: B92

Autor:B92

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Berić nije saglasan sa odlukom Evrolige.

U intervjuu za "Žurnal" istakao je da je Partizanu učinjena nepravda.

'Nije lako biti navijač Partizana sada. Mada je bilo uživanje pratiti klub kroz ovu sezonu koja je bila baš dobra. Sve je išlo ka Evroligi...'',smatra Berić.

Evroliga je trebalo da ima više razumevanja, smatra nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

''Od svih učesnika Evrolige, jedino je problematično pitanje ko dolazi iz ABA lige. Sve ostalo je bilo očigledno. Uz sve te licence, znali smo da će zbog sponzora igrati i Zenit, da iz Nemačke nema ko drugi da igra nego Alba i Bajern... Samo je ABA liga bila upitna. I to moglo je nekako drugačije da se reši. Sa te strane, Partizanu je učinjena nepravda'', naglasio je Berić.

Efes i Partizan ne mogu da se porede.

''Čujem kako kažu da eto ni Efes nije mogao da bude proglašen za šampiona Evrolige, iako je bio prvi. Ali, to nije isto poređenje. Ovde je veliki ulog. Svi znamo koliko je ekipama iz ABA lige važno da igraju u Evroligi. Svi se jako bore za to, iz mnogo razloga. A što je važnije, u Evroligi su i te kako svesni toga. Moralo je to da se reši na terenu. Jeste, ima i to da ekipe sada nisu na okupu, ali tu je i Partizan opet na gubitku. Uostalom, prekid je došao kada su crno-beli bili u najboljoj formi. Kada su u dva takmičenja imali otvoren put do Evrolige'', istakao je nekadašnji košarkaš Partizana.

Berić je rekao da ABA nije morala da čeka Evroligu i da "prepiše" odluku.

'Čemu služi predsedništvo ABA?! Morao je da postoji stav Jadranske lige, pa da onda Bertomeu kaže da ili ne. Naravno, on bi rekao ono što odgovara Evroligi. Ali, mora da postoji neki legitimitet. ABA liga je morala da ima neki stav pre ovog sastanka Evrolige''

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d