Nova vest
Košarka

Petak, 20.03.2020.

08:26

"Poludeo bih u Milanu, ovde sam svoj na svome"

Srpski košarkaš Vladimir Micov vratio se u Srbiju posle samoizolacije u Italiji.

Izvor:

Autor:

EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Košarkaš Olimpije iz Milana bio je u "žarištu" epidemije koronavirusa.

Klub je naložio svim igračima da 14 dana budu u karantinu i posle dve nedelje dozvolio je košarkašima da napuste Italiju.

Micov se vratio u Srbiju i biće u samoizolaciji.

"Izmerili su mi temperaturu, popunio sam formular na granici i naredne dve nedelje sam u samoizolaciji. Nemam nikakve simptome. Van Beograda sam, u svojoj vikendici. Poludeo bih u četiri zida u Milanu, ovde sam svoj na svome i sa svojima", objašnjava Micov u izjavi za "Republika.rs".

Košarkaš ima savet za svoje sunarodnike.

"Oni nemaju policijski čas. Nisu ozbiljno shvatili situaciju. Kada je bila nedelja mode, grad je bio pun. Kafići, trgovi, svuda je bilo turista koji su pokupili virus i razneli ga po celom svetu. Teško je bilo za život. Izlazio sam samo da prošetam pse. Igrači lude po stanovima, dozvoljeno je samo da izađete da trčite sami na mestima na kojima nema ljudi, sad vidim da će i to ukinuti. Loša je situacija. Svi sad kaskaju za Italijom u smislu zaraze, a tamo broj umrlih raste iz dana u dan", rekao je krilni košarkaš.

Plate će mu biti isplaćene po planu.

"Niko od igrača nema u ugovoru zaštitu od apokalipse ili slično. Međutim, u razgovorima sa ljudima iz kluba i trenerom Mesinom rečeno nam je da klub stoji iza nas i da će nam plate biti isplaćene", završava Micov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve