Nova vest
Košarka

Utorak, 17.03.2020.

20:06

"Mislili smo zaštitiće nas Evroliga – nosili smo maske i rukavice, ali nije vredelo"

Košarkaš Real Madrida Entoni Rendolf u emotivnoj ispovesti opisao je trenutno stanje u kraljevskom klubu.

Izvor: MS

Autor: MS

Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Rendolf je opisao kako je izgledalo gostovanje Olimpiji u Milanu, posle kojeg se dobio koronavirus njegov saigrač Trej Tompkins.

Amerikanac sa slovenačkim pasošem priznao je da je očekivao da će Evroliga uraditi sve da zaštiti učesnike.

"Mnogi saigrači i treneri su bili zabrinuti što idemo u Milano da igramo. Ali poznato je kakvi su sportisti, slegnuli smo ramenima i rekli "U redu je, bićemo zaštićeni". Svi smo mislili da će nas Evroliga zaštiti, uradili smo sve što je trebalo, ali nije vredelo za Tompkinsa", rekao je Rendolf.

Objasnio je i kakve su sve mere opreza preduzeli.

"Imali smo rukavice, maske i sredstva za čistoću. Na nesreću, kada smo odigrali nekoliko utakmica shvatili smo da naš igrač ima virus".

Rendolf ne zna kako će se zavšiti ova sezone.

"Mislim da niko ne zna šta će biti u ovoj situaciji i da li će se igrati. Kao igrač želim da budem na terenu, naporno smo radili. Poražavajuće je da čuješ da bi sezona mogla da se odloži na određeni period, čak i otkaže. Teško je to prihvatiti, s obzirom koliko smo uložili rada. Spremamo se da nastavak i plej-of, borbu za titule. Shvatamo kakvo je vreme, zdravlje i sigurnost igrača je najvažnija stvar",zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu