Nova vest
Košarka

Utorak, 03.03.2020.

13:06

Trinkijeri pred Trento: U stanju su da odigraju dobro, ali to nisu pokazali

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da bi pobeda protiv Trenta mogla mnogo da znači njegovoj ekipi pred nastavak takmičenja.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Trinkijeri pred Trento: U stanju su da odigraju dobro, ali to nisu pokazali
photo: Vanja Keser/ STARSPORT

Partizan u sredu od 21.00 dočekuje ekipu Trenta u Beogradskoj areni u šestom kolu Top 16 faze Evrokupa.

"Utakmica sa Trentom je specifična i na svoj način izuzetno teška. Oni imaju dobre igrače, u stanju su da odigraju dobro, ali to u ovoj Top 16 fazi nisu do sada pokazali. Sada nemaju šta da izgube i igraju da ostave što bolji utisak u svom poslednjem meču sezone u ovom takmičenju. Sa druge strane, nama pobeda dugoročno može puno da znači. Ali, moramo ići korak po korak. Za početak, želimo da pred našim navijačima odigramo dobru utakmicu i da se izborimo za pobedu", istakao je Trinkijeri za zvanični sajt kluba.

Trijumf protiv italijanskog tima doneo bi ne samo prvo mesto u grupi koje je tim Partizana već izborio, već i ukupno najbolji učinak u čitavom Evrokupu. Na taj način, crno-beli bi obezbedili prednost domaćeg terena u svim kasnijim fazama takmičenja, bez obzira na ime protivnika.

"Posle skoro mesec dana se vraćamo u Arenu, malo smo se uželeli igranja u toj atmosferi, iako imamo fantastičnu podršku, gde god da se pojavimo", dodao je Trinkijeri.

Kapiten crno-belih Novica Veličković rekao je da ekipa treba celu utakmicu da igra u jakom ritmu.

"Igramo protiv ekipe koja ima šta da pokaže i verujem da će dati sve od sebe da u poslednjem meču ostave što jači utisak. Moramo biti maksimalno koncentrisani i spremni da 40 minuta igramo u jakom ritmu. Posle mesec dana igramo u Areni, prethodni put je bila puna, iskreno, puno bi nam značilo da i sada poseta i energija sa tribina budu na sličnom nivou"
, poručio je Veličković.

Partizan je apelovao na navijače da podrže ekipu i da navijaju sportski, bez incidenata, kako bi klub izbegao nove kazne.

Ulaznice za nivo 200 Arene, rasprodate su još u nedelju, a prodaja ulaznica za nivo 400 i lože, odvija se u utorak i sredu u Bulevaru Milutina Milankovića 1, odnosno na dan utakmice, od 17 časova na blagajni Beogradske arene.

Poslednji meč Top 16 faze Evrokupa Partizan dočekuje na prvom mestu u grupi E sa četiri pobede i jednim porazom, dok je Trento na četvrtoj poziciji sa svih pet poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu