Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.02.2020.

09:40

Košarkaški praznik u Baru – Zvezda gost Mornara

Košarkaši Mornara i Crvene zvezde igraju jako važnu utakmic u Baru u 19. kolu ABA lige.

Izvor: MS

Autor: MS

Košarkaški praznik u Baru – Zvezda gost Mornara
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Pravi praznik očekuje se u hali Topolica i zato je u kratkom roku rasprodato svih 2.600 ulaznica.

Predstojeći meč je i sudar direktnih konkurenata za mesto u plej-ofu, pošto je Crvena zvezda trenutno treća na Jadranu sa skorom 12-6, dok Mornar ima pobedu manje.

"Crveno-beli" idu u Crnu Goru u trenutku kada nastavljaju ritam teških utakmica, što će im biti pet meč u samo 11 dana (Efes, Partizan, Panatinaikos i Himki).

"Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja dobro gura u ABA ligi i protiv kluba koji se kroz godine podigao na visok nivo. Imaju odličan tim sa puno iskusnih igrača i očigledno je da imaju visoke ambicije i sa pravom razmišljaju o njima. Ponoviću se, ali je tako, sve čestitke braći Pavićević na popularizaciji košarke u Baru, klubu koji su stabilizovali i ambiciji koja je neskrivena da igraju za najviši plasman i bore se sa najjačima. Mi moramo da odigramo pametnu utakmicu, zna se kako igra Mornar i da istaknemo u prvi plan naše prednosti u ovom meču", rekao je trener Crvene zvezde Dragan Šakota u najavi utakmice.

Trener Mornara Mihailo Pavićević, inače bivši Zvezde, optimista je pred duel sa aktulenim šampionom ABA lige i Srbije.

"Ušli smo u dobru seriju i to nam daje za pravo da vjerujemo u sebe. Ali, treba biti i objektivan, u goste nam dolazi najskuplja i, verovatno, najkvalitetnija ekipa u istoriji ABA lige. Ne treba da objašnjavam ko je sve u sastavu Crvene zvezde i o kakvim igračima se radi. Crvena zvezda je jedini tim u ligi koji gotovo na svakoj poziciji ima po tri podjednaka, vrhunska igrača. Za mene kao trenera ovakve utakmice su veliki izazov. U svakom slučaju, utakmica zavisi od Zvezde ne samo kad igra protiv Mornara, nego protiv bilo koje ekipe iz ABA lige. Ako oni sa ovim sastavom odigraju svoj maksimum, onda ih je zaista gotovo nemoguće pobediti. Potvrda mojih reči je veliki broj pobeda u Evroligi", rekao je Pavićević.

Početak utakmice zakazan je za 18 sati.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve