Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.01.2020.

16:30

Braun "dirigovao" – Zvezda slavila u Laktašima!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u Laktašima sa 94:79, u poslednjem meču 17. kola ABA lige.

Izvor: MT

Autor: MT

Braun
Foto: ABA liga/Igokea/Nikola Varuna

Izabranici Dragana Šakote ostvarili su važan trijumf u borbi za plasman u plej-of fazu regionalnog takmičenja.

Crveno-beli imaju skor (11-6) i zauzimaju treću poziciju na tabeli, sa jednim trijumfom više od Mornara, Primorske i Cedevita Olimpije.

Igokea i Zvezda su u duel ušli raspoloženo što je rezultiralo efikasnim napadima na obe strane.

Domaći su uspevali do polovine prvog kvartala da drže egal za favorizovanim protivnikom, međutim, Bili Beron sa dve trojke, a zatim i sjajni alej-up Lorenza Brauna za Ognjena Dobrića dovode svoj tim do osetnije prednosti.

Krajem prve četvrtine prvi put na parketu posle dugo vremena bio je i Grk Stratos Perperoglu, koji je za kratko vreme na terenu imao jedan promašaj, izgubljenu loptu i "primljenu" blokadu od Đorđa Gagića i definitivno će mu biti potrebno vreme da se vrati u pravi ritam.

Drugu četvrtinu gosti su otvorili odlično, a vođstvo su uvećali Gist i Panter, sa novim trojkama.

Zvezda je svoju prednost održavala, a kraj prvog poluvremena obeležila su slobodna bacanja, sa kojima su se obe ekipe mučile do odlaska na odmor (Igokea 13/19, Zvezda 4/10).

Činilo se da će crveno-beli sa najvećom prednošću od +14 otići na veliku pauzu, ali je u poslednjoj sekundi trojku pogodio Majkl Grin – 37:48.

Gosti iz Beograda nastavili su i u drugom poluvremenu da povećavaju prednost, a Igokei posao je bio dodatno otežan Gagićevim 5. faulom, odnosno Talićevom povredom.

Crveno-beli su u jednom trenutku imali i +19, ali je Igokea u završnici uspela da koliko-toliko smanji rezultat za konačnih – 79:94.

Aktuelne šampione je do trijumfa predvodio Lorenzo Braun sa dabl-dabl učinkom. Sjajni američki plejmejker je meč završio sa 14 poena, 10 asistencija i šest skokova.

Isto poena kao i on postigli su još Bili Beron i Vladimir Štimac, dok je najefikasniji pojedinac bio Džejms Gist sa 17 poena.

Kod Igokee najbolji je bio Majkl Grin i Sava Lešić sa po 16, dok je Rašad Von dodao 14 poena.

U narednom kolu Zvezdu očekuje derbi sa Partizanom, dok Igokea gostuje podgoričkoj Budućnosti.

Tok meča mogli ste UŽIVO da pratite u LIVE BLOGU B92:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

209 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d