Nova vest
Košarka

Petak, 17.01.2020.

18:15

Zvezda ostala bez goriva u produžetku – i Alba slavila u Areni!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Albe posle produžetka 94:85, u 20. kolu Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

Zvezda ostala bez goriva u produžetku – i Alba slavila u Areni!
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Izabranici Dragana Šakote nisu uspeli da reše utakmicu u regularnom delu i zbog toga su kažnjeni tokom dodatnih pet minuta.

Šampion Srbije i regiona imao je dva šuta za pobedu, ali su oni bili veoma teški i Lazić, a potom Štimac nisu uspeli da pogode.

U produžetku crveno-beli su ostali bez goriva, klub iz Berlina je birao bolja rešenja i na kraju je zasluženo pobedio.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Pejton Siva i Luk Sikma sa po 15 poena, dok su dvocifreni još bili Hermanson (13p), Noko (12p) i Erikson (10p).

Zvezdu je predvodio Kevin Panter sa 24 poena, dok su po 12 imali Štimac i Braun.

Crveno-beli sada imaju skor od 9/11, dok je Alba na 7/13.

Utakmica je otvorena u nešto sporijem ritmu, međutim ubrzo su ekipe pronašle prava rešenja u napadu.

U prvoj četvrtini igralo se koš za koš, gledali smo rezultatski klackalicu i na prvu pauzu otišlo se sa rezultatom 22:21 za Zvezdu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Druga deonica bila je dosta tvrđa. Ekipe su teško pronalazile put ka obruču, ritam je opao i takva igra je više odgovarala šampionu Srbije.

U završnici poluvremena Kevin Panter pogodio je nekoliko šuteva zaredom i na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa rezultatom 43:39.

Zvezda je pokušavala u trećoj četvrtini da se odlepi, ali svaki njen nalet zaustavili bi izabranici iskusnog španskog stručnjaka. Ekipa iz Berlina pogodila je čak osam trojki u trećoj četvrtini i non-stop su bili u utakmici.

Iako su domaći košarkaši kontrolisali utakmicu, Alba se dobro držala i nije dopuštala protivniku da ode na dvocifrenu prednost. Gosti su u završnici i poveli, Zvezda je preko Pantera uspela da pogodi, a onda je imala i napad za pobedu.

Ipak, nisu uspeli da pogode, ušlo se u produžetak i tamo je klub iz Berlina bio bolji protivnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

485 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d