Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.01.2020.

10:10

Lazić za B92: Pobeda nije moranje, mora samo da se umre VIDEO

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić priznao je da mu je teško pao poraz od Žalgirisa u Štark areni.

Izvor: MILOŠ SIMANOVIĆ

Autor: MILOŠ SIMANOVIĆ

Lazić za B92: Pobeda nije moranje, mora samo da se umre VIDEO
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Niz od četiri pobede u Evroligi "crveno-belih" prekinuo je Žalgiris (76:70) tako što se revanširao za poraz u Kaunasu.

Lazić smatra da nema mesta za tugovanjem jer je već u petak na redu duel sa Albom, takođe u Areni.

"Svaki poraz je težak, nema lakog poraza. Jednostavno, ritam je takav da nemamo previše vremena da tugujemo. Odigrali smo treću utakmicu za pet dana, imamo još dve do ponedeljka. U teškom smo ritmu", rekao je Lazić za B92.

Problem prave i povrede Filipa Čovića, Dejana Davidovca, Marka Jagodić-Kuridže i Stratosa Perperoglua, ali i Lorenza Brauna koji je igrao sa poteškoćama.

"Imamo sitne probleme sa povredama, što je dovoljno da nas malo poremeti i utiče na ekipu. To nije opravdanje i alibi, druge ekipe takođe imaju slične probleme. Najbitnije je da se odmorimo, pripremimo za Albu i na terenu damo sve od sebe".

Svestan je borbeni bek da je Zvezda ispustila lepu priliku da se pobedom dodatno učvrsti u borbi za Top8. "Duga je sezona, naravno da ćemo na kraju znati da li smo imali zicer, ne u ovom trenutku. Svakako da na domaćem terenu tražimo šansu protiv svih. Moramo što pre da se oporavimo od ovog poraza". Lazić protiv tima iz Berlina očekuje sličan meč kao protiv Žalgirisa. "Nije moranje pobede. Mora samo da se umre. Moranje? Šta znači moranje? Ne pitamo se samo mi, svi igraju košarku. Alba igra fizički dosta čvrsto, sa dosta kontakata i biće teško kao protiv Žalgirisa. Žalgiris je odigrao tvrdu utakmicu i protiv Albe nas čeka slična stvar. Moramo da odgovorimo na njihovu igru", zaključio je Lazić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve