Nova vest
Košarka

Subota, 11.01.2020.

18:35

Jaramaz uz zvuk sirene za pobedu Partizana nad Cedevita Olimpijom!

Košarkaši Partizana savladali su u Štark areni ekipu Cedevita Olimpije sa 96:95, u derbiju 15. kola ABA lige.

Izvor: MT

Autor: MT

Jaramaz uz zvuk sirene za pobedu Partizana nad Cedevita Olimpijom!
Foto: ABA/Partizan NIS

Izabranici Andree Trinkijerija nastavili su fenomenalnu seriju rezultata i zabeležili deseti uzastopni trijumf u svim takmičenjima.

Heroj crno-belih bio je Ognjen Jaramaz, koji je pogodio trojku za pobedu u poslednjoj sekundi meča, čime su se Beograđani osamostalili na čelu tabele sa skorom 12-3.

S druge strane, Ljubljančani su zabeležili četvrti gostujući poraz na poslednjih pet mečeva i nalaze se na trećoj poziciji sa odnosom pobeda i poraza 10-5.

Partizan je praktično tokom čitave utakmice bio u prednosti, imao je i dvocifreno vođstvo ali je na kraju strepeo od poraza.

Gosti iz Ljubljane su na samo 0,8 sekundi do kraja imali po koš prednosti, koji nisu uspeli da sačuvaju. Fenomenalni Jaramaz je šutem iz velike daljine, od table, uspeo da postigne poene za trijumf.

Prvo poluvreme obeležila je rezultatska klackalica, igralo se u serijama.

Blažič je igrao kao u transu, ali je Volden furioznom igrom u završnici uspeo da donese prednost svojoj ekipi od 55:47, sa kojom su domaći otišli na odmor.

Partizan je u trećem kvartalu nastavio da podiže igru i došao do maksimalnih +13.

Gosti se nisu predavali i malo po malo "topili" prednost crno-belih. Njih je do velikog preokreta predvodio Boutrajt, koji je, nadali su se Slovenci, postigao odlučujuće poene na oko 15 sekundi do kraja.

Tako nisu mislili domaći, kao što je rečeno, Jaramaz je pogodio trojku u poslednjoj sekundi i doneo veliku pobedu domaćima.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je upravo Jaramaz sa 16 poena.

Pratili su ga Zagorac sa 14, Tomas sa 12, dok je Pejdž ubacio 11 poena.

Sa druge strane, Cedevita Olimpiji nije bila dovoljna fenomenalna partija Jake Blažiča, koji je meč završio sa 22 poena i 11 skokova. Hopkins je dodao 13, a Krušlin i Murić po 11 poena.

U narednom kolu Partizan gostuje FMP-u, dok Cedevita Olimpija dočekuje Mornar.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

484 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve