Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.12.2019.

14:45

Osma pobeda Primorske za drugo mesto u ABA ligi!

Košarkaši Primorske su rezultatom 88:84 pobedili Igokeu u 11. kolu ABA i sada sede na poziciji broj 2 na tabeli regionalnog takmičenja.

Izvor: SN

Autor: SN

Osma pobeda Primorske za drugo mesto u ABA ligi!
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Primorska je pokazala da je kvalitetniji tim na ovom susretu, a već na startu utakmice su nametnuli svoj ritam i od 5. minuta nisu ispuštali vođstvo.

Novajlija u ABA ligi juri neverovatnom brzinom, dok je Igokea u dosta lošijoj situaciji iako se radi o vrlo kvalitetnom sastavu, koji se u drugoj deonici mučio i dozvolio Primorskoj da skoro napravi dvocifrenu prednost

U drugoj polovini treće četvrtine Igokea je počela da se budi. Von, Grin i Evans počeli su da prave seriju koja je nastavljena i na startu poslednjeg perioda i u jednom momentu je glasila 20:5 i posle dužeg vremena, razlika je bila samo pola koša 71:72.

Primorska je znala kako da odgovori pošto je Jurica Golemac pozvao tajm aut i za tren oka stiže kontra serija Slovenaca za 77:71 i do kraja nije bilo dileme ko će biti pobednik, a meč je završen rezultatom 88:84 u korist Primorske.

Najefikasniji pojedinac bio je Lens Heris sa 33 poena, Jagodić Kuridža je imao 20, a Ivan Marinković 15. Rašad Von je sa 21 poenom bio najbolji u redovima poraženih, Grin je imao 14, Evans 12, a Gagić 11 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d