Nova vest
Košarka

Sreda, 04.12.2019.

12:30

"Bogdanović, Osman... svi iz BiH, a niko ne igra za nju"

Jusuf Nurkić, košarkaš Portlanda i reprezentativac Bosne i Hercegovine, upitao se zašto dosta košarkaša rođenih u BiH ne igra za tu reprezentaciju.

Izvor: PT

Autor: PT

(Photo by Will Newton/Getty Images)

Nurkić, koji se oporavlja od teške povrede, na teren bi trebalo da se vrati u februaru, pa dosta vremena provodi na društvenim mrežama.

Centar Blejzersa aktivan je na Tviteru, kao i na Fejsbuku na kojem je ostavio komentar za reprezentaciju BiH.

"Nije da nisam znao, ali gledam ovu listu (samo trenutno). Zubac, Bogdanović, Bender, Osman... nijedan ne igra za Bosnu i Hercegovinu, a svi iz Bosne i Hercegovine. A ima i onih što su igrače kao decu menjali i prodavali, ali za starije. E, jesmo čudni...", napisao je Nurkić.

Bojan Bogdanović rođen je u Mostaru, baš kao i Ivica Zubac, Dragan Bender je iz Čapljine, dok je Čedi Osman rođen na Ohridu (Makedonija), majka mu je iz Srpkinja iz Novog Pazara, a u mlađim kategorijama je igrao za KK Bosna.

Košarkaška reprezentacija BiH poslednjih godina prolazi kroz veoma turbulentan period, nije učestvovala pre dve godine na Evropskom prvenstvu, dok kao nezavisna država nijednom nije igrala na Olimpijskim igrama ili Svetskom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d