Nova vest
Košarka

Sreda, 13.11.2019.

17:30

Nov poraz Partizana, ali sa prihvatljivom razlikom

Košarkaši Partizana doživeli su drugi uzastopni poraz u Evrokupu i propustili novu šansu da "overe" plasman u Top 16 fazu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Nov poraz Partizana, ali sa prihvatljivom razlikom
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Crno-beli su poraženi od turskog Tofaša 82:72 na gostovanju u Bursi u sedmom kolu Grupe B.

Partizan se dosta mučio u Bursi, zaostajao i 16 poena, a propustio je šansu da se krajem trećeg kvartala vrati u egal kada je nadoknadio -14 i stigao do samo -4.

Crno-beli su ipak izbegli poraz sa više od 13 poena razlike, pa su zadržali bolji međusobni skor u duelu sa turskim timom, ukoliko to bude odlučivalo plasman u narednu rundu Evrokupa.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Nemanj Gordić sa 15 poena, dok je jedini preostali sa dvocifrenim učinkom bio Stefan Birčević sa 11 uz 6 skokova.

Nezaustavljiv u timu Tofaša bio je iskusni Sami Mehija sa 26 poena i 4 asistencije, 15 je postigao Met Lodžeski, 14 je ubacio Tarik Filip, dok je Devin Vilijams dodao 12 uz 9 skokova.

Partizan u sledećem kolu dočekuje litvanski Ritas 20. novembra, ali ga pre toga očekuje "večiti" derbi sa Crvenom zvezdom u nedelju u okviru ABA lige.

Kao i u prvom susretu u Beogradu, Partizan je od starta imao problema u napadu, što su raspoloženi Turci odmah iskoristili i stigli ekspresno do dvocifrene razlike (16:5).

Tofaš preko raspoloženog Mehije i uz odličan ofanzivni skok povećava na +14 sredinom drugog kvartrala (30:16), kada se crno-beli konačno bude i vraćaju na jednocifren zaostatak (35:26).

Međutim, teško je srpski veliikan stizao do poena, pa se Tofaš vratio na dvocifrenu razliku, a onda trojkom na startu drugog poluvremena i do novih +14 (45:41).

Dugo je Partizan bio bez koša iz igre, a onda se razigrao Gordić i sa sedam poena, uz trojku Veličkovića vratio potpuno crno-bele u život smanjivši na samo četiri poena razlike (58:54).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Međutim, Partizan je ekspresno prosuo šansu, nakon slobodnih bacanja turskog tima, Tomas i Veličković promašuju iz reketa, a potom kapiten pravi i faul zbog koga Trinkijeri burno reaguje i dobija tehničku, a Tofaš odbija napad i opet beži na +9 pred poslednji kvartal (63:54).

Partizan kreće agresivno u poslednjih deset minuta, ali Tofaš serijom od četiri trojke stavlja tačku na meč već sredinom perioda (72:58).

Crno-beli do kraja meča preko Mozlija i Pejdža uspevaju da smanje razliku kojom su zadržali bolji međusobni odnos sa ekipom Tofaša u slučaju da to bude odlučivalo o plasmanu u narednu rundu.

U preostalim mečevima grupe igraju Ritas – Limož, takođe od 18 časova u Viljnusu, dok Venecija dočekuje Lokomotivu od 19:45.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d