"Savez neće da nam da novac za put i hranu"

Ekpe Judo, centar reprezentacije Nigerije, zabrinut je zbog učešća na Mundobasketu, pošto KS Nigerija odbija da im plati put, hranu i ostale stvari.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Christian Petersen/Getty Images
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Nekadašnji košarkaša Fenerbahčea jedan je od ligera Nigerije, međutim pitanje je u kakvom će raspoloženju vicešampioni Afrike dočekati Svetsko prvenstvo.

"Dragi sportski svete, ostalo je još dve nedelje do početka Svetskog prvenstva, a Sportski savez Nigerije odbio je da dâ novac koji je bio namenjen za treninge, putovanja i hranu! Imamo poseban sastav i verovatno najbolji do sada. Nadam se da će sve uskoro biti rešeno. Inače, nisam iznenađen. Ekpe", napisao je Judo na Tviteru.

Reprezentaciju Nigerije mnogi vide kao favorita iz senke, a FIBA ih je nedavno stavila među top 10, čak i ispred Litvanije.

Predvodi ih pomenuti Ekpe Judo, ali tu su i Al-Faruk Aminu (Portland), Majkl Erik (Baskonija), Džoš Okogi (Minesota), Ike Diogu (preko 200 utakmica u NBA), Alade Aminu, Sten Okoje, Ben Uzoh, Džoš Akojon...

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Nigerija igra u grupi sa Rusijom, Argentinom i Južnom Korejom.