Đorđević: Utakmica nije ličila na prijateljsku

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević posle pobede nad Litvanijom u pripremnom meču za SP u Kini rekao je da je tim odigrao bolje nego u Beogradu.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Starsportphoto
Foto: Starsportphoto

"Bez obzira što je ovo bila pripremna utakmica, mislim da je veoma važno da smo pobedili. Pored toga, odigrali smo znatno bolje nego u Beogradu, ušli smo spremno od samog početka i polako ekipa dobija prepoznatljivu fizionomiju", rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Đorđević je istakao i da je meč u Kaunasu ponovo bio veoma fizički zahtevan.

"Utakmica nije ličila na prijateljsku, što je za nas dobro u ovom trenutku. Dozvolili smo Litvancima mnogo ofanzivnih skokova i napravili neke 'naivne' faulove koji su im doneli slobodna bacanja. Na taj način se protivnik sve vreme vraćao u utakmicu, a u poslednjoj četvrtini uspeo da preokrene rezultat. Posle tajm-auta smo uspeli da se saberemo, odigramo dobro, timski i dođemo do pobede".

Selektor nije krio zadovoljstvo što su Litvanci pobeđeni pred domaćom publikom.

"Zadovoljan sam što je naša reprezentacija posle mnogo vremena uspela da pobedi Litvance na njihovom terenu i to u fazi priprema u kojoj je njihov tim duže na okupu od našeg. Dobro smo odgovorili na njihovu fizičku igru. Pokazuje se, kao što sam već govorio, da samo kroz mnogo zajedničkih treninga i napornog rada možemo da dođemo do potrebne forme za Svetsko prvenstvo", zaključio je Đorđević.

Košarka