Nova vest
Košarka

Nedelja, 11.08.2019.

00:13

Lučić: Verujem da ćemo u Litvaniji igrati daleko bolje

Reprezentativac Srbije Vladimir Lučić smatra da je ovom timu "orlova" neophodno vreme kako bi se uigrao i ušao u formu.

Izvor: A.K.

Autor: A.K.

Lučić: Verujem da ćemo u Litvaniji igrati daleko bolje
photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Srbija je pred 18.000 gledalaca u "Štark areni" pobedila reprezentaciju Litvanije sa 72:68 i tako obradovala navijače, ali evidentno je da ima još mnogo prostora za napredak.

Tog mišljenja je i košarkaš Bajerna Vladimir Lučić, koji smatra da je potrebno i vreme da stvari dođu na svoje mesto.

"Reprezentacija Litvanije je poznata po fizičkoj i gruboj igri. S obzirom da su im prethodnici rekli da smo se kompletirali pre dva dana i imali svega jedan zajednički trening, nismo mogli da očekujemo bog zna kakvu igru i napadački i defanzivno, ali mislim da je važno da smo u trenucima kada nismo briljirali zabeležili pobedu", izjavio je Lučić.

On dodaje i da je svaki meč, makar i prijateljski, veoma važan uoči starta Mundobasketa u Kini, poslednjeg dana ovog meseca.

"Bitna je svaka naredna utakmica, svaki naredni trening nam je važan. Želimo da napredujemo, posebno ovde uz sjajnu podršku, punu Arenu. S druge strane, bitno je i da osetimo tu podršku, euforiju koja vlada u Srbiji, a nadam se da ćemo već u ponedeljak u Litvaniji izgledati bolje", ubeđen je bivši košarkaš Partizana.

Do početka prvenstva ima dovoljno vremena za uigravanje, što kroz treninge, što kroz mečeve. Uskoro sledi i "Akropolis kupu" u Atini. Pitanje je na čemu najviše treba poraditi.

"Svi principi, napadački i defanzivni, na svemu treba raditi. Jedan trening smo kompletni, istina je da je veliki deo nas bio zajedno, ali nosioci ove reprezentacije su iz poznatih razloga kasnili, tako da treba vremena da se uigramo. Neki igraju i NBA ligu, to je u odnosu na nas drugačija košarka, tako da će trebati vremena da dođemo na željeni nivo, ali nadam se da će biti sve kako treba kada bude bilo potrebno", zaključio je Lučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve